200 cykler landet rundt for børn og unge i sorg

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – I uge 27 cykler Team Giv Håb til fordel for børn og unge i sorg. 23 af rytterne cykler på Team Giv Håb Sydsjælland. De kommer fra blandt andet Slagelse, Haslev, Hårlev, Sorø og Farendløse.

I uge 27 cykler Team Giv Håb rundt i Danmark til fordel for børn og unge i sorg. Det er syvende år i træk, at velgørenhedscykelholdet Team Giv Håb cykler for en god sag. Holdene slutter af med at køre sammen. Det skriver Børn, Unge & Sorg i en pressemeddelelse.

Nogle af rytterne har selv haft død og sorg inde på livet

Team Giv Håb samler penge ind til fordel for Børn, Unge & Sorg. Organisationen arbejder for, at sygdom og sorg ikke ødelægger livet for børn og unge.

Samtidig yder den gratis psykologbehandling til børn og unge, hvis forælder eller søskende er alvorligt syge eller døde.

I år har Team Giv Håb 11 cykelhold med fra hele landet, som er fordelt på Ålborg, Østjylland, Sønderjylland, trekanten, Sydjylland, Østsjælland, Sydsjælland, Lolland-Falster, Roskilde, Team Kultur og Team Ungdom.

Team Giv Håb har 200 ryttere fra hele landet i år. 23 af rytterne cykler på Team Giv Håb Sydsjælland, og kommer fra blandt andet Slagelse, Haslev, Hårlev, Sorø og Farendløse.

Team Giv Håbs ryttere cykler af mange forskellige årsager. Nogle har selv haft død og sorg inde på livet. Andre cykler for den gode sag, for fællesskabet eller for motionen.

»Jeg vil gerne være med til at yde en indirekte indsats til fordel for sorgramte børn og unge. Derudover vil jeg gerne blive “tvunget” til at træne regelmæssigt, og ikke mindst møde andre mennesker med samme indstilling og dele glæderne ved at motionscykle med hele holdet,« siger 58-årige Henrik Winther fra Slagelse.

Læs mere på: teamgivhaab.dk.

Bag initiativet står ægteparret Jan Mathiasen og Tina Andersen, der selv har haft sorgen tæt inde på livet.

Cykelholdene er de seneste år vokset så meget i antal og størrelse, så Jan Mathiesen i dag er ansat som projektleder i Børn, Unge & Sorg, hvor han tager sig af Team Giv Håb-projektet. Han håber, at de kan få flere penge ind end sidste år, hvor der blev indsamlet 1.638.412 kroner.

Sørgende børn og unge er et overset problem i Danmark

Rigtig mange børn og unge får brug for professionel hjælp, når deres forældre eller søskende bliver ramt af en alvorlig sygdom eller dør.

Omkring 30 procent af alle efterladte børn og unge har brug for psykologhjælp for ikke at udvikle en kompliceret sorg, som kan sætte dybe spor for resten af livet, fortæller Preben Engelbrekt, som er direktør for Børn, Unge & Sorg.

»Desværre er det et overset problem i Danmark, at man kan blive syg af sorg. Og sygdom, død og sorg er nu om dage mere tabubelagt end nogensinde. Tavsheden og berøringsangsten fra omgivelsernes side kan have store konsekvenser for børnene og de unge, som mange gange oplever at blive ladt alene med deres sorger og bekymringer,« siger Preben Engelbrekt.

Øverst: Team Giv Håb. (Foto: Team Giv Håb og Børn, Unge og Sorg). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.