Virtuelt rejsegilde i seniorboligfællesskabet Ibihaven

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Den 15. juni kommer borgmesteren og Ibi Trier Mørchs barnebarn, Tobias Trier, til et virtuelt rejsegilde i Slagelse Bys nye seniorvenlige boligfællesskab Ibihaven.

Mandag den 15. juni 2020 kommer borgmester John Dyrby Poulsen (S) og Ibi Trier Mørchs barnebarn, Tobias Trier, til et meget anderledes rejsegilde i Slagelse Bys nye seniorvenlige boligfællesskab Ibihaven. Det skriver Tetris i en pressemeddelelse.

Anderledes rejsegilde for håndværkere og kommende beboere

Normalt samler man alle de involverede parter til et rejsegilde. Der er taler og forplejning, men når man bygger et seniorfællesskab midt i en coronatid, må man gøre tingene på en noget anderledes måde.

Det har bygherren Tetris A/S, der står bag byggeriet af Ibihaven i Slagelse By måttet sande. Alligevel inviterer de til et anderledes rejsegilde, hvor både håndværkere og de kommende beboere er inviteret.

»Rejsegildet er for os en helt særlig begivenhed. Vi fejrer bygningen og hylder håndværkerne, og derfor er rejsegildet en vigtig milepæl i byggeriet. Vi er selvfølgelig superærgerlige over, at vi ikke kan invitere til den helt store fejring, så vi har måttet tænke anderledes i denne tid,« siger Martin Wagner, som er kommunikationschef i Tetris, og fortsætter:

»Derfor holder vi et virtuelt rejsegilde, hvor vi sender live på vores facebookside, når borgmester John Dyrby taler og når Ibis barnebarn Tobias Trier kommer og spiller for os. Det er vigtigt for os alle at holde fast i noget, der er normalt i en unormal situation, og derfor holder vi fast i fejringen. Selvfølgelig med både afstand og hensyn til hinanden og respekt for myndighedernes retningslinjer.«

Inviterer til virtuelt fællesskab midt i en coronatid

Når man kigger på sociale medier og på virksomheders opslag på for eksempel LinkedIn, så er en af de ting, der går igen i denne tid, savnet af begivenheder og fællesskab. Derfor er fællesskab kommet ekstra meget i fokus – også som en faktor, der er særlig vigtig, når man forlader arbejdsmarkedet og dermed arbejdsfællesskabet.

Ud over det økonomiske og helbredsmæssige, så er en af de helt store udfordringer i denne tid, mangel på socialt samvær. Vi har skullet stå sammen ved at holde afstand, og det går ud over livskvaliteten. Netop fordi meningsfuldt socialt samvær er så afgørende for vores livskvalitet, er denne tid dobbelt svær. Især, hvis man bor alene.

Læs om begivenheden: Rejsegilde i Ibihaven (Facebook).

»Vi ville gerne invitere de kommende beboere, så de kan følge byggeriet af deres nye hjem. Så derfor følger vi med spænding, om forsamlingsforbuddet tillader os at byde dem indenfor. Men til dem, der ikke kan være med på dagen, har vi valgt at sende live og optage begivenheden, så dem der desværre må følge med hjemmefra også mærker, at det er en særlig dag,« siger Martin Wagner og fortsætter:

»Det er vigtigt for os at holde traditionerne i hævd. Netop fordi fællesskab jo ofte bygger på traditioner og fejringer. Det er også derfor, vi har inviteret Tobias til at komme og spille til ære for Ibihaven, som er opkaldt efter Tobias’ mormor Ibi Trier Mørch. Ibihaven er jo det første seniorbofællesskab af sin art i landet, så det er også en særlig begivenhed for Slagelse som kommune og by. Derfor er vi også glade for at borgmester John Dyrby kommer og fejrer byggeriet med os.«

Stor interesse og lange køer med over 500 mennesker

Tidligere på året var der åbent hus i Ibihaven, hvor mere end 500 interesserede lagde vejen forbi byggepladsen på Elmesvinget i den østlige del af Slagelse By. Det gav lange køer både i og foran prøveboligen. Et syn, der er utænkeligt i dag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der var stor interesse og lange køer, da der var åbent hus i Ibihaven på Elmesvinget i Slagelse By, som er det første af de nye bæredygtige boligfællesskaber for seniorer. (Foto: Tetris A/S).

Men det gør ikke interessen for seniorfællesskaber mindre. Snarere tværtimod. For når man ikke længere har sin daglige gang blandt kolleger og måske bor alene, kan et bofællesskab være en god måde at øge livskvaliteten.

Men et fællesskab kommer ikke af sig selv – det tager tid at opbygge. Netop derfor er rejsegildet en vigtig begivenhed for et fællesskab, der er ved at blive etableret. Og af samme årsag har Tetris valgt at invitere de kommende beboere.

»Vi ser rejsegildet som en vigtig social begivenhed, når vi skal opbygge et nyt fællesskab, så derfor er det vigtigt, at vi mødes – også selv om det er på afstand. Den nye situation kræver, at vi gør det på en ny måde, så derfor glæder vi os til at vise, hvordan man godt kan holde meningsfulde sociale begivenheder med respekt for situationen,« slutter Martin Wagner fra Tetris A/S.

Læs også: Stor interesse for Ibihaven på Elmesvinget.

Øverst: Martin Wagner fra Tetris A/S mener, det er vigtigt at holde fast i traditioner som for eksempel et rejsegilde – især under en krise som coronakrisen. (Foto: Tetris A/S). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.