Uro lukker selvbetjent bibliotek i Slagelse midlertidigt

Slagelse.News – Den midlertidige aftenlukning af det selvbetjente bibliotek i Slagelse kommer efter en længere periode, hvor biblioteket har været plaget af uro og uacceptabel adfærd fra “en gruppe borgere”.

Efter en periode med uro, vælger Slagelse Bibliotek at lukke for den ubemandede selvbetjening i en periode. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Mandag-lørdag fra kl. 8-10 berøres ikke af lukningen

Slagelse Bibliotekerne fortæller, at det er med stor beklagelse, at de vælger at lukke Slagelse Biblioteks selvbetjente eftermiddags- og søndagstimer. Ændringen trådte i kraft allerede fredag den 1. marts 2024. Den selvbetjente tid om morgenen, altså mandag til lørdag fra kl. 8.00-10.00, berøres ikke af lukningen.

Den midlertidige lukning i Slagelse kommer efter en længere periode, hvor biblioteket i den selvbetjente tid har været plaget af uro og helt uacceptabel adfærd fra en gruppe borgere. Gruppen har ikke været modtagelige for personalets henstillinger, hverken de venlige eller de lidt mere skarpe – og uroen er, trods godt tværgående samarbejde med både Slagelse Kommunes gadeteam og politiet, eskaleret.

Lukket frem til 18. marts i forsøg på at finde en løsning

Derfor vælges det nu, i en periode, at lukke Slagelse Biblioteket for selvbetjening i eftermiddags- og søndagstimerne. I første omgang gælder lukningen frem til 18. marts. I den mellemliggende periode vil der blive arbejdet med at finde tiltag og løsninger, der igen gør det muligt for de mange, der bruger bibliotekets tilbud i den selvbetjente tid at lukke sig ind og trygt og roligt bruge biblioteksrummet.

Det lyder enstemmigt fra bibliotekets ledelse og personale, at de glæder sig til at kunne åbne igen – og at alle, som altid, er velkomne i den betjente åbningstid. Denne er i Slagelse mandag til torsdag kl. 10.00-17.00, fredag kl. 10.00-15.00 og lørdag kl. 10.00-13.00.

Øverst: Slagelse Bibliotek i Stenstuegade i Slagelse By. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/62tf