Unge skal bo i stålkasser i Ringparken

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Slagelse Kommune, FOB og Container Living har indgået en aftale om at placere en bunke containere på en tidligere børnehavegrund i Ringsparken i Slagelse Nordby. Containerbyen kommer til at rumme 160 små boliger.

Slagelse Kommune, det almene boligselskab FOB (Fællesorganisationens Boligforening) og Container Living har indgået en foreløbig aftale om opførelse af 160 små boliger i Ringsparken i Slagelse Nordby. Det oplyser Container Living i en pressemeddelelse.

Udvikling af Slagelse By til at være en stærk uddannelsesby

Brian Gade, der er direktør hos Container Living, ser meget glædeligt på samarbejdet med Slagelse Kommune og FOB om at udvikle og forbedre boligområdet. Et fælles fokus på at skabe bedre boliger og grønne områder, der understøtter fællesskabet, er kerneværdierne for samarbejdets muligheder og realisering.

Flemming Stenhøj Andersen, som er adm. direktør i FOB, udtrykker stor glæde ved, at de nye ungdomsboliger ligger i udkanten af Ringparken, hvor de vil synliggøre starten på områdets transformation for de mange forbipasserende på Nordre Ringgade og Valbyvej.

Det fremgår af en artikel i TV 2 Øst, at containerne skal placeres på det område, hvor basaren og daginstitutionen Nordhuset ligger.

Borgmester Knud Vincents (V) glæder sig også over, at omdannelsen af Ringparken skydes i gang med det kommende projekt:

»Etableringen af nye ungdomsboliger understreger udvikling af Slagelse som en stærk uddannelsesby med gode boliger til de studerende,« siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Pulserende bydel med erhverv, boliger, uddannelse og kultur

Det står i pressemeddelelsen, at området skal udvikles med plads til mangfoldighed og fokus på bæredygtige løsninger, der gør en forskel for lokallivet og med ambitionen om at skabe en pulserende bydel, som blander erhverv, boliger, uddannelse, kultur og iværksætteri i samspil med realiseringen af grønne strategier.

»Med vores samskabelse og trivsel-koncept, sætter vi stærke ressourcer ind på at skabe inkluderende og meningsfulde boliger, der understøtter fællesskab samt hverdagens mangfoldighed til en betalbar husleje,« siger Brian Gade fra Container Living.

Bæredygtighed med fokus på økonomisk og social kvalitet

I Danmark har en enig byggebranche valgt DGNB-systemet som certificeringsordning for bæredygtigt byggeri, som Container Living anvender for at sikre og dokumentere, at deres byggerier lever op til en række gældende standarder.

Med DGNB-certificeringen af boligerne i Nordbyen forholder Container Living sig ikke alene til ejendommens miljøpåvirkning, men arbejder desuden med byggeriets økonomiske kvalitet, sociale kvalitet, tekniske kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet, oplyses det i pressemeddelelsen.

Aftalen betyder, at Container Living allerede har igangsat de indledende planlægnings- og undersøgelsesaktiviteter. Allerede indenfor de næste uger, vil man kunne se boremaskiner udføre jord- og miljøundersøgelser, ligesom de første idé- og skitseforslag forventes at foreligge ultimo februar.

»Vi har store ambitioner for både projektet og arkitekturen, hvorfor der udføres ikke mindre end tre idé- og skitseforslag,« siger Brian Gade.

En typisk containerstudiebolig fra Container Living er på 30 kvadratmeter og består af et opholdsrum med køkken og en soveniche samt af et badeværelse.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Container Living). PM/rk/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.