Ungdomsskoleelever får DELF A1-diplom i Fransk

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Ni ungdomsskoleelever, syv fra Skælskør og to fra Slagelse, har deltaget i UngSlagelses forløb i fransk DELF A1. Nu har de bestået eksamen, som er godkendt af det franske undervisningsministerium.

I denne sæson startede de første DELF A1-franskelever i Ungdomsskolen. DELF – Diplômes d’Etudes en Langue Francaise – er et diplom i fransk sprog inddelt i niveauer. Det skriver UngSlagelse i en pressemeddelelse.

Undervisning i hverdagsfransk, kultur og samfund

De unge er blevet undervist i samtale, læsning, lytning samt skrivning fra et bogsystem, hvor alt stod på fransk – også opgaveformuleringen.

Eleverne har blandt andet arbejdet med lytteøvelser om dagligdagsbegivenheder og franske madopskrifter samt om, hvordan man køber ind eller bare låner en bog på biblioteket – altså hverdagsfransk.

Altså alt det, som gør én klar til at kunne begå sig i Frankrig samt få indblik i fransk kultur og samfund.

Eleverne har alle arbejdet intenst og målrettet, i håb om at bestå DELF A1, som er en officiel eksamen, der udbydes af det franske undervisningsministerium.

Denne eksamen dokumenterer elevernes niveau og kan bruges til at søge arbejde eller læse videre i Frankrig. Sidstnævnte kræver dog et højere niveau end A1.

Næste sæson tilbyder ungdomsskolen igen undervisning i fransk, og nye elever får derved mulighed for at tage DELF A1-diplomet – og elever der allerede har DELF A1 får mulighed for at tage næste niveau, DELF A2.

Alle eleverne bestod deres DELF A1-franskeksamen

Eleverne bestod alle deres eksamen og venter nu spændt på at få tilsendt deres diplom fra det franske undervisnings¬mini¬ste¬ri¬um.

I mellemtiden har deres været en lille reception i Ungdomsskolen, hvor souschef Hanne Mejlstrøm sammen med Ungdomsskolens to DELF-certificerede lærere, Mette Østergaard og Liselotte Lentz-Nielsen, ønskede eleverne tillykke med de flotte resultater.

Mette Østergaard og Liselotte Lentz-Nielsen håber, at der vil komme mere fokus på det franske sprog via denne form for undervisning. Forskning viser, at det højner indlæringen af andre fag, når man lærer fremmedsprog.

Øverst: Elever fra Ungdomsskolen / UngSlagelse har bestået i fransk DELF A1. (Foto: Ungdomsskolen i Slagelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.