Trelleborg Friskole får Skolemælkslegatet

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Skolemælkslegatet skal gøre eleverne på Trelleborg Friskole klogere på mælk, ost og natur.

Takket være en donation på 5.000 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat kan eleverne på Trelleborg Friskole blive klogere på mælk, ost og den natur, de færdes i til daglig. Det skriver Mejeriernes Skolemælksordning i en pressemeddelelse.

Ostebørsen fra Vemmelev holder foredrag om mælk og ost

Nu kan eleverne i 0. til 9. klasse på Trelleborg Friskole vest for Slagelse blive klogere på køer, mælk, ost og natur. Skolen har nemlig fået 5.000 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat til et forløb om mælkens og ostens grønne univers.

»Vi søger midler til, at Trelleborg Friskoles elever får mulighed for at smage mælk og ost fra køer, der har græsset på et naturfredet engareal ved Vikingeborgen Trelleborg et stenkast fra skolen,« skrev Mette Skov Larsen, der er lærer på Trelleborg Friskole, i sin ansøgning til Skolemælkslegatet, og fortsatte:

»Midlerne skal gå til et skolearrangement, hvor ejeren af Ostebørsen fra Vemmelev holder foredrag om mælk og ostens univers. Det vil kunne styrke fællesskabet og give eleverne en sanseoplevelse, hvor de smager oste og mælk. De vil også få en fortælling, som knytter bånd til naturen og de omgivelser, eleverne færdes i til daglig.«

Søg Skolemælkslegatet på: edutainmenthuset.dk.

Legatet skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab

Bag Skolemælkslegatet står Mejeriernes Skolemælksordning. Det skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på landets skoler. Til den seneste uddeling af legater i april var der 572 ansøgninger.

»Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever,« siger Jan Hermansen, der er leder af Mejeriernes Skolemælksordning, og fortsætter:

»De 39 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til efteråret.«

Forældre donerede tilgodehavender på 51.000 kroner

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen.

Ved den nylige uddeling blev der doneret beløb fra 1.495 kroner op til maksimumbeløbet på 5.000 kroner fra en pulje på 151.000 kroner. Heraf kommer 51.000 kroner fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk, valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

»Det er en fantastisk gestus, som tillod os at imødekomme ansøgninger fra flere skoler end vanligt,« siger Jan Hermansen.

Øverst: Trelleborg Friskole ved Slagelse er en af de 39 skoler, som denne gang fik del i Skolemælkslegatet. Legatet har siden 2013 været med til at give skolebørn gode oplevelser. (Foto: Mejeriernes Skolemælksordning). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.