To mænd dømmes for drabsforsøg – en tredje frifindes

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – De to mænd har med overvejende sandsynlighed indset, at skuddene ville ramme føreren af bilen ved Slagelse Sygehus, og at hun ville afgå ved døden.

Et enigt nævningeting i Retten i Næstved har fundet to mænd på henholdsvis 22 år og 20 år skyldige i forsøg på manddrab. Det skete i forbindelse med en skudepisode på en parkeringsplads ved Slagelse Sygehus den 18. februar 2019 omkring kl. 22.35.

Her blev der afgivet mindst 5 skud mod en bil. Der sad en 24-årig kvinde i bilen, som hun havde lånt af en bekendt. Der var påsat en GPS-tracker på bilen uden kvindens eller ejerens viden. Det skriver retten i et Domsresumé.

De to mænd og ejeren af bilen var involveret i en konflikt

Nævningetinget lagde ved vurderingen af skyldsspørgsmålet vægt på, at de to mænd ifølge kvindens forklaring var gerningsmænd til skyderiet, og at de to mænd og ejeren af bilen var involveret i en konflikt.

Derudover lagde nævningetinget vægt på, at den ene af de to mænd i perioden omkring gerningstidspunktet var bruger af en mobiltelefon, der var blevet benyttet til at aflæse positioner på GPS-trackeren.

Desuden var der fundet krudtpartikler og DNA, som svarer til den anden af de to mænds DNA, på en skimaske og nogle handsker i den bil, som de to gerningsmænd formodedes at være kørt i på gerningstidspunktet.

Nævningetinget mener, at gerningsmændene skød for at dræbe

Henset til antallet af skud og våbnenes farlighed, og idet skuddene blev affyret med to pistoler i retning af og i højde med kvindens hoved og overkrop i en afstand på 3-4 meter, fandt nævningetinget, at de to mænd med overvejende sandsynlighed havde indset, at skuddene ville ramme føreren af bilen, og at føreren som følge af skuddene ville afgå ved døden.

En tredje mand på 19 år, som ligeledes var tiltalt for forsøg på manddrab, blev frifundet. Manden, der har været frihedsberøvet siden den 26. juni 2019, blev samtidig løsladt.

Læs også: 19-årig anholdt og sigtet for forsøg på manddrab.

De to mænd blev derudover fundet skyldige i at have besiddet de to pistoler, der blev skudt med, under særligt skærpende omstændigheder. Den ene af mændene blev endvidere fundet skyldig i trusler og fornærmelig tiltale overfor to fængselsbetjente.

De to mænd, der har været frihedsberøvet siden den 7. marts 2019, har under sagen begge nægtet sig skyldige i drabsforsøg og besiddelse af skydevåben. Det skriver Retten i Næstved.

Senere på dagen blev de to mænd idømt 8 års fængsel for forsøg på Manddrab. Det skriver anklagemyndigheden på Twitter.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Kim Matthai Leland / Rigspolitiet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.