Stor optikerkæde fylder 50 år

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse. News – Profil Optik-kæden blev grundlagt i 1972, som et indkøbssamarbejde mellem selvstændige brillebutikker. Foreningen havde dengang kopieret sine vedtægter fra en kennelklub. Nu fylder kæden 50 år.

I år er det 50 år siden, at grundstenen til Profil Optik blev lagt. På et halvt århundrede er kæden gået fra at være en butiksforening bestående af 18 optikere til en landsdækkende kæde med hele 113 forretninger, herunder i Slagelse, Korsør og Skælskør. Det oplyser optikerkæden i en pressemeddelelse.

Oprindeligt var optikerfaget kun et håndværksfag

Meget er sket siden 1972, hvor optikerkæden så dagens lys som et indkøbssamarbejde mellem selvstændige brillebutikker. Fællesnævneren for alle 50 år er høj service med fokus på faglig udvikling. En kompetence som genkendes af både tidligere butiksejere og nuværende butikschefer.

Tidligere indehaver af Profil Optik i Solrød Center, Sten Christensen, har været med siden 1978 og været vidne til den udvikling, som har været omdrejningspunktet for Profil Optik.

»Da jeg som purung udsprang i optikerfaget, var det udelukkende et håndværksfag. Vi lærte ikke om synsprøver og øjensygdomme på samme måde, som man gør i dag. Og det er en rigtig positiv udvikling. Vi optikere er ikke kun blevet dygtigere rent fagligt. Faget er også langt mere respekteret i dag, end det var for 50 år siden,« forklarer han.

50 års udvikling fortsætter i Slagelse, Korsør og Skælskør

Selvom 50 år for mange kan virke som en skræmmende alder, hvor skavanker som nedsat syn ofte begynder at melde sig på banen, lader det ikke til at skræmme fødselaren. Der er nemlig stadig store ambitioner om at fortsætte den faglige udvikling. Og det er netop nøgleordet for butikscheferne i Slagelse, Korsør og Skælskør.

»Vi er stolte over at være del af en kæde, hvor faglighed er og altid har været i højsædet. I vores butik har vi også altid lagt vægt på at være førende inden for vores felt, så vores kunder får en skræddersyet rådgivning, der passer til deres behov. Om det er et rutinetjek af styrke, valg af briller eller en større sundhedstest,« tilføjer Henrik Rasmussen, Hanne Vang og Henrik R. Pedersen, der er butikschefer i henholdsvis Slagelse, Korsør og Skælskør.

Kopierede sine vedtægter fra en kennelklub

Profil Optik-kæden blev grundlagt i 1972, som et indkøbssamarbejde mellem selvstændige brillebutikker. Selve navnet Profil Optik kom først til i 1988. Foreningen havde dengang kopieret sine vedtægter fra en kennelklub – og der blev vist ikke ændret mange kommaer.

I 1976 kunne optikerkæden tilbyde et brillestel til under 100 kroner, men i midten af 1980’erne kunne man i sortimentet til gengæld finde et brillestel i 18 karat guld til 12.000 kroner. Siden åbningen har Profil Optik oplevet, at brillemoden er gået fra 1970’ernes store briller af kraftige stel med tonede glas til 1990’ernes smalle, diskrete og ovale briller og 2000’erne simple og rektangulære brillestel tilbage til markante og overdimensionerede briller.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Profil Optik). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.