Søbjerggård Børnehus får pris for socialt ansvar

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Søbjerggård Børnehus i Slagelse Vestby modtager Lokalt Arbejdsmarkedsråds Virksomhedspris for socialt ansvar i 2021.

Den 7. december fik Søbjerggård Børnehus i Slagelse Vestby overrakt Lokalt Arbejdsmarkedsråds Virksomhedspris for socialt ansvar i 2021. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Skaber rum til alle målgrupper på arbejdsmarkedet

Thomas Bagger (i midten på billedet), der er næstformand i Lokalt Arbejdsmarkedsråd, overrakte prisen og fortalte, at institutionen i mange år har skabt plads og rum til praktikforløb for alle målgrupper, småjobs til unge, ansættelse i fleksjob, jobafklaring og så videre.

»I har også et stort fokus på det psykiske arbejdsmiljø og på opkvalificering af medarbejderne. Og I har nedbragt jeres sygefravær, samtidig med, at I gør en stor forskel for unge og voksne fra kanten af arbejdsmarkedet. At årets pris går til jer, er yderst velfortjent,« sluttede Thomas Bagger.

Får totempæl i jerntræ til børnehusets lejrplads

Selve prisen, et kunstværk af en lokal kunstner, var en magisk totempæl til børnehusets lejrplads, som de havde ønsket sig.

Billedhugger Benny Forsberg Jensen (nummer 2 fra højre på billedet) er i gang med opgaven og fortalte om planerne for pælen, som skal være 2,2 meter høj. Den illustrerer totemdyr, ørn, bjørn og laks, der beskytter os, og giver os kæmpe kræfter.

Som et ekstra plus bliver den fremstillet i Azobétræ (også kaldet jerntræ) fra den gamle færgehavn i Korsør. Benny Forsberg Jensen havde et billede og et flot 3D-print med af pælen.

Handler det om at mindske ulighed blandt børn

Christina Rose (nummer 2 fra venstre på billedet), der er leder af børnehuset, sagde, at hun blev gladere og gladere for anerkendelsen, efterhånden som dagens ceremoni skred frem.

For hende handler det om at mindske ulighed blandt børn (som jo vokser op og bliver voksne) og at acceptere forskellighed og hjælpe der, hvor mennesker er udsatte.

»Vi skal følge tingene til dørs, og det skal også være en succesoplevelse for medarbejderne. Noget man kan være stolt af. Og det er vi!« sagde Christina Rose.

Øverst: Søbjerggård Børnehus. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.