Slagelse-virksomheder klarede sig flot i første corona-år

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Virksomhederne i Slagelse Kommune klarede sig fint under det første corona-år. Antallet af konkurser var ligefrem 41 procent lavere end året før.

Det lokale erhvervsliv havde trange kår i store dele af sidste år. I forårsmånederne blev butikker, frisører, behandlere og andre erhvervsdrivende tvunget til at holde lukket. De måtte dermed vinke farvel til den indkomst, som skulle bruges til at betale husleje, varer og løn.

Derfor kunne man frygte, at mange virksomheder ville bukke under og dreje nøglen om. Sådan skriver regnskabsprogrammet Dinero i en pressemeddelelse.

Nye tal viser, at det frygtede konkurs-boom udeblev

Nu viser nye tal fra Danmarks Statistik dog, at det frygtede konkurs-boom udeblev. Faktisk faldt antallet af konkurser fra 2019 til 2020 på landsplan med hele 34 procent. I alt har hele 75 danske kommuner oplevet en nedgang i antallet af konkurser.

Virksomhederne i Slagelse Kommune klarede sig også godt sidste år, selvom coronakrisen rullede hen over landet. Faktisk var antallet af konkurser hele 41 procent lavere end året før.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som regnskabsprogrammet Dinero har fået adgang til.

Tallene er baseret på et dataudtræk fra Danmarks Statistik og omhandler bruttoantallet af konkurser. Det betyder, at alle selskaber, som er gået konkurs i 2019 og 2020, indgår i analysen. (Kilde: Dinero).

»Sidste år var alt andet end en dans på roser for landets erhvervsdrivende, og det gør det kun mere imponerende, at antallet af konkurser faldt så drastisk,« siger Martin Thorborg, der er iværksætter og adm. direktør i regnskabsprogrammet Dinero, og fortsætter:

»Jeg tror, det skyldes en kombination af hjælpepakker, og at mange selvstændige har været dygtige til at omstille deres virksomhed til den nye virkelighed.«

Brug det lokale erhvervsliv – især under corona

Selvom virksomhederne klarede sig bedre gennem 2020, end man overhovedet kunne have håbet, så advarer Martin Thorborg om, at det værste ikke nødvendigvis er overstået endnu.

Mange virksomheder har kæmpet for deres liv hele sidste år, og det kommer de også til i den kommende tid.

»Mange virksomheder har klaret sig indtil nu, men de er stadig i store økonomiske vanskeligheder, og om lidt skal mange virksomheder betale en momsregning, som kan gøre ondt,« siger Martin Thorborg og fortsætter:

»Vil man hjælpe virksomhederne, så bør man overveje at foretage sine indkøb lokalt. Når virksomhederne åbner igen, så køb din shampoo hos frisøren, køb din vin hos vinmanden, køb dit oksekød hos slagteren, og kontakt din lokale håndværker, hvis du skal have fikset noget i hjemmet eller haven. Hvis man ønsker et stærkt lokalt erhvervsliv, så er man nødt til at lægge nogle penge der.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Nuthawut Somsuk / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.