Slagelse Bibliotek åbner igen selvbetjeningen

Slagelse.News – Den midlertidige lukning i Slagelse kom efter en længere periode, hvor biblioteket i den selvbetjente tid var plaget af uro og forstyrrende adfærd fra en gruppe borgere. Der arbejdes forsat på at etablere dialog med gruppen, men nu åbner biblioteket igen i eftermiddags- og weekendtimerne.

Den midlertidige lukning, der skyldtes uro og uacceptabel adfærd blandt nogle få, ophæves, og fra i dag mandag den 18. marts 2024 er åbningstiderne tilbage ved de normale. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Man kan lukke sig ind med sundhedskortet

Slagelse Biblioteker og Borgerservice åbner igen for de selvbetjente eftermiddags- og weekendtimer på Slagelse Bibliotek. Det vil sige, at man fra på mandag igen kan lukke sig ind med sit sundhedskort (tidligere kaldet for sygesikringsbevis) i den selvbetjente tid på Slagelse Bibliotek. Åbningstiderne er kl. 8-20 mandag-torsdag og kl. 8-17 fredag-søndag. Den selvbetjente tid om morgenen har ikke været berørt af lukningen.

Et trygt bibliotek for alle borger i kommunen

Den midlertidige lukning i Slagelse kom efter en længere periode, hvor biblioteket i den selvbetjente tid var plaget af uro og forstyrrende adfærd fra en gruppe borgere. Der er løbende, og især siden lukningen, blevet arbejdet på at finde konkrete tiltag og løsninger i tæt samarbejde med Den Kriminalpræventive Enhed KPE, SSP, kommunens ungdomsklubber og politiet.

I den forbindelse arbejdes der også på at etablere dialog med den “gruppe”, som står bag uroen. Biblioteket har endvidere arbejdet med indretning af dele af biblioteket og tydeligere skiltning. Samlet er det bibliotekets håb, at de nye tiltag bidrager til, at biblioteket fremadrettet igen er et trygt sted med plads til alle.

Øverst: Slagelse Bibliotek og Borgerservice i Stenstuegade i Slagelse. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/od36