Sanseligt kogetræf på Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Kogetræffet på Trelleborg (i Slagelse i weekenden den 20.-22. maj, red.) er en lokal udgave af det store rejsende kogetræf, som hvert år afholdes et af de steder i landet, der formidler vikingetid.«

I weekenden den 20.-22. maj 2022 bliver der afholdt et kogetræf på Vikingeborgen Trelleborg, hvor koge interesserede vikinger fra Trelleborgs venner mødes for at kokkerere fortidens vikingemad. Alle er inviteret til at komme og besøge Trelleborgs vikingelandsby i Slagløse for at mærke stemningen omkring vikingegryderne. Det oplyser Trelleborg i en meddelelse.

Redskaber til at lave et lækkert vikingemåltid

Trelleborgs kogetræf er arrangeret i samarbejde med den dygtige vikingekok Lone Bjørnskov-Bartholdy fra foreningen Trelleborgs Venner.

»Kogetræffet på Trelleborg er en lokal udgave af det store rejsende kogetræf, som hvert år afholdes et af de steder i landet, der formidler vikingetid. På det store kogetræf mødes op til 25 vikinger fra hele Nordeuropa og “nørder” vikingetidens madlavning,« siger Lone Bjørnskov Bartholdy fra foreningen Trelleborgs Venner. Hun har stået i spidsen for det store rejsende kogetræf siden 2016.

På kogetræffet vil de engagerede vikingekogekoner- og mænd fra Trelleborgs Venner arbejde med forskellige kogemetoder, som vikingerne benyttede afhængig af sæsonens råvarer for 1000 år siden.

Hungersmad lørdag og kogemetoder søndag

Vikingernes fadebure var på denne tid af året ved at være tømt. Afgrøderne var ikke kommet op på markerne endnu, så vikingerne måtte ud at sanke.

Hungersmad er derfor temaet om lørdagen den 21. maj. Vikingerne skulle være kreative i deres madlavning på denne tid af året. Om foråret og forsommeren var de nødt til at supplere deres madlavning med det, som var tilgængeligt i naturen.

Søndag den 22. maj er kogemetoder i fokus. Tilberedning af vikingemad tager sin tid og kræver en masse brænde til den simrende gryde over bålet. Derfor er det vigtigt med den rette kogemetode for at spare på brændet, når der tilberedes et vikingemåltid.

Ekstra dimension på museumsoplevelsen

I forbindelse med kogetræffet kan du opleve vikingetiden med sanserne. Sidst på dagen er der størst chance for en smagsprøve. Hør de dygtige madformidlere fortælle om vikingernes kogekunst, imens vikingemaden simrer i den varme gryde.

Du finder Vikingeborgen Trelleborg på Trelleborg Allé 4 i 4200 Slagelse, og arrangementet er lørdag den 21. maj kl. 10-16 og søndag den 22. maj kl. 10-16.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Vikingeborgen Trelleborg). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.