Lastbilchauffør fra Slagelse indstilles til dusør

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – En 23-årige lastbilchauffør fra Slagelse indstilles til en dusør af politiet for sin store handlekraft i forbindelse en 79-årig spøgelsesbilist.

Torsdag efterlyste politiet en lastbilchauffør som natten til onsdag forhindrede en 79-årig spøgelsesbilist i at køre videre på Holbækmotorvejen ved Kirke-Sonnerup i Lejre. Nu er han fundet, og han er fra Slagelse. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 23-årige mand udviste stor handlekraft

Efter stor medieomtale kontaktede lastbilchaufføren politiet allerede torsdag middag. Det viser sig at være en 23-årig mand fra Slagelse, der nu skal afhøres som vidne til sagen.

Politiet indstiller samtidig den 23-årige mand til en dusør for sin store handlekraft i forbindelse med sagen.

Den 79-årige mand blev sigtet for vanvidskørsel

Der var tale om en spøgelsesbilist, som natten til onsdag blev standset på Holbækmotorvejen vest for Kirke-Sonnerup, da en handlekraftig lastbilchauffør kørte sit vogntog på tværs af vejen.

Spøgelsesbilisten, som er 79-årig mand, blev kort efter pågrebet af politiet og sigtet for vanvidskørsel, da han havde kørt mod trafikken på en længere strækning på motorvejen og havde været til fare for de øvrige bilister.

Politiet inddrog den 79-åriges kørekort og førerret samt beslaglagde hans bil i forbindelse med sagen.

Patruljen fik ikke identiteten på lastbilchaufføren

I forbindelse med tilbageholdelsen af den 79-årige havde politiet stor fokus på at få ryddet motorvejen hurtigst muligt, så trafikken blev mindst muligt generet.

I skyndingen fik patruljen desværre ikke sikret identiteten på den lastbilchauffør, der så heltemodigt havde fået stoppet spøgelsesbilisten. Derfor blev han efterlyst.

Chauffør Alan Filikci fra HLS Fragt i Slagelse

Sjællandske skriver, at 23-årige lastbilchauffør fra Slagelse er Alan Filikci, som arbejder for HLS Fragt, der også ligger i Slagelse. Han kørte i lyseblå Scania-lastbil, som så mange gange før.

Han så først, at politiet kom kørende i modsatte vejbane med sirene og blink, hvorpå han fik øje på en bil, der kom kørende i hans vejbane.

»Det var heldigt, at jeg ikke kørte mere end 90. Jeg fik tændt det lange lys og holdt på tværs af vejbanen. Det, tror jeg, vækkede chaufføren i den bil, der kom kørende mod mig,« siger Alan Filikci til mediet.

Opdatering: Artiklen er opdateret med oplysninger om lastbilchaufførens navn.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.