Kultur og idræt er åbnet – voksne med coronapas

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Det er nu muligt at komme i svømmehallen, i idrætshallerne samt på spillesteder og i teatre. Foreningen Sammen Om Slagelse efterlyser, at der også åbnes for sociale foreningsaktiviteter for unge voksne over 18 år.

Nu er det igen muligt at springe i bassinerne i svømmehallen, spille håndbold i idrætshallerne samt besøge spillesteder og teatre. Men husk dit coronapas. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Åbnet for både idrætsforeninger og de selvorganiserede

Nu er det igen muligt at springe i bassinerne i svømmehallen, spille håndbold i idrætshallerne samt besøge spillesteder og teatre. Som en del af genåbningsplanen er idræts- og kulturlivet igen åbnet både for foreninger og selvorganiserede.

Indendørs idræt for børn og unge under 18 år samt personer over 70 år er nu genåbnet. Det gælder både for foreninger og den selvorganiserede idræt.

Indendørs organiseret idræt er også genåbnet for personer i alderen 18-69 år, men der er ikke åbnet for kontaktsport for denne aldersgruppe.

Bemærk, at der er krav om coronapas for alle voksne på 18 år og derover.

Den store forskel for alle udøvere og besøgende i denne genåbning er, er at alle gæster over 18 år skal vise coronapas i indgangen for at komme ind til alt foreningsidræt og anden aktivitet på kultur- og fritidsområdet. Uden coronapas er der desværre ikke adgang til idræts- og kulturfaciliteter.

Unge, voksne og ældre kan igen kan dyrke fællesskabet

Nyheden om genåbningen glæder især Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune.

»Ligesom så mange andre har vi ventet med længsel på, hvornår kultur- og fritidslivet igen kunne åbne. Mange foreninger har tænkt kreativt og rykket træningen udendørs de steder, hvor det har været muligt,« siger Jørgen Andersen (S), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, og fortsætter:

»Vi tager nu et stort skridt frem mod en mere normal hverdag, og vi vil i udvalget gerne takke medarbejderne i Kultur og Fritid for at have rykket så hurtigt, efter retningslinjerne for genåbningen kom. Vi glæder os til, at vores faciliteter igen bliver taget i brug, så både børn, unge, voksne og ældre igen kan dyrke fællesskabet og idrætten og nyde kulturen.«

Genåbningen betyder, at der stadig vil være nogle restriktioner blandt andet i forhold til antal. Restriktionerne for idrætshaller, svømmehaller med videre kan ses på slagelse.dk/corona.

Fællesskaber og relationer er vanskelige at vedligeholde

»Fællesskaberne og relationer har været svære at vedligeholde, så den gradvise genåbning af ikke mindst kultur- og fritidslivet er i den grad tiltrængt. Ud over at genåbningen giver os mulighed for igen at få et aktivt fritidsliv, hvor vi kan dyrke vores sport, så giver det os i høj grad mulighed for igen at blive del af et fast fællesskab uanset om det er sammen med læseklubben, svømmeholdet eller løbeklubben,« fortæller Ebbe Ahlgren (V), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Christopher Trung er kasserer i foreningen Sammen Om Slagelse, og han håber, at der også snart åbnes mere for de unge voksnes fællesskaber, idet sociale foreningsaktiviteter stadig ikke er tilladt for voksne over 18 år.

»Vi har en masse deltagere i for eksempel Plexus og Baros, der er henholdsvis vores mødested for ensomme unge og vores LGBT+-fællesskab for unge. De unge voksne i disse fællesskaber kan stadig ikke deltage, fordi coronareglerne ikke har åbnet op for, at sociale foreninger kan holde indendørs aktiviteter for voksne. Derfor håber vi virkelig på at vi snart kan få lov at genåbne, så vi kan få denne målgruppe godt med ind i foreningslivet igen«, tilføjer Christopher Trung i en separat udtalelse.

Øverst: Slagelse Svømmehal. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.