Kommunen opkøber landbrugsjord til erhvervsudvikling

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Arealet ligger godt med høj tilgængelighed i krydset mellem motorvej E20, landevejen og omfartsvejen og samtidig tæt på Slagelse by. Det falder netop i tråd med mange af de efterspørgsler vi får,« lyder det fra erhvervschefen.

En aftale om køb af 110.000 kvadratmeter landbrugsjord på Skælskørvej 42-46 i Slagelse er netop faldet på plads mellem kommunen og sælger.

En ny lokalplan for området skal åbne op for udviklingen af erhverv her, og med en placering tæt op ad motorvejen, spår erhvervschef Per B. Madsen, at der vil blive rift om kvadratmeterne.

Det skriver kommunikationskonsulent Mette Juhl Nygaard fra Slagelse Erhvervscenter i en pressemeddelelse.

Synlig placering, tæt på Slagelse By og god infrastruktur

»Det er en rigtig god nyhed, det her,« siger Per B. Madsen, der er erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter, som har bidraget til forhandlingerne i tæt samarbejde med Slagelse Kommune.

Opkøbet af de 110.000 kvadratmeter til erhvervsudvikling finder sted på et tidspunkt, hvor der er stor efterspørgsel på byggejord lokalt.

»Arealet ligger godt med høj tilgængelighed i krydset mellem motorvej E20, landevejen og omfartsvejen og samtidig tæt på Slagelse by. Det falder netop i tråd med mange af de efterspørgsler vi får. Ønsket om synlighed og god infrastruktur i forhold til både varer, kunder og medarbejdere vægter højt, og det kan vi imødekomme her,« fortsætter Per B. Madsen.

Skal bidrage til erhvervsudviklingen i kommunen

Købet blev godkendt i byrådet den 25. januar. Hermed kulminerer flere års forudgående arbejde med at sikre nye erhvervsarealer.

»Det her er et vigtigt skridt i en større proces, hvor vi vil tiltrække yderligere arbejdspladser til Slagelse Kommune. Med en ideel beliggenhed bidrager købet her væsentligt til erhvervsudviklingen,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»Vi arbejder på at komme i gang med udviklingen af området så hurtigt som muligt. Det starter med udarbejdelsen af en ny lokalplan. Samtidig fortsætter vi arbejdet med at finde egnede arealer til erhvervsudvikling på andre lokationer.«

Slagelse Kommune kigger også på de to naboarealer

Helt aktuelt har Slagelse Kommune kig på de to naboarealer samt en privatejet ejendom, der til sammen vil tilføje yderligere 30.000 ekstra kvadratmeter til området på Skælskørvej.

»Det vil være rigtig godt, hvis det kan lykkes. Vi har brug for flere varer på hylden i form af både byggejord, men også ledige bygninger, så vi kan imødekomme de forespørgsler vi får fra både lokale erhverv, der ønsker udvikling, men også fra udefrakommende, der ønsker at etablere sig i kommunen. Derfor bliver vi her i Slagelse Erhvervscenter ved med at have fokus på strategisk opkøb af erhvervsarealer,« fortæller Per B. Madsen.

Han ser nu frem til at få en lokalplan for det nyerhvervede område på plads. I den vil det blive nærmere defineret, hvad området må anvendes til.

»Fra erhvervscentrets side håber vi på en udvidelse af anvendelsen, så det åbner for flere muligheder, lige fra produktion til butikker med pladskrævende varesortiment,« siger Per B. Madsen.

Nordicals Sjælland har stået for udarbejdelsen af købsaftalen mellem Slagelse Kommune og sælger Preben Elkjær Sørensen. Prisen for grunden er ikke offentliggjort. Overtagelsen sker officielt den 15. februar.

Øverst: Preben Elkjær Sørensen underskriver købsaftalen med Slagelse Kommunes borgmester John Dyrby Paulsen (S). (Foto: Mette Juhl / Slagelse Erhvervscenter). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.