Ny skatepark i Korsør klar til sommer

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Alle skatere kan glæde sig til, at den nye skatepark på Halsskov i Korsør åbner til sommer. Den nye moderne skatepark etableres, hvor den nuværende fra 2006 ligger.

Til sommer får Korsør endnu et attraktivt mødested, hvor selvorganiserede grupper af børn, unge og voksne kan se frem til mange aktive timer på hjul som for eksempel skateboard, løbehjul, løbecykler, rulleskøjter, BMX med mere.

Den vil blandt andet give skatere på flere niveauer nye optimale skatemuligheder blandt andet med Bowl og street på banen, optimalt underlag og mulighed for forskellige aktiviteter med hjul under. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Attraktiv facilitet for børn, unge, foreninger og skoler

Slagelse Kommune har i samarbejde med de frivillige fra Foreningen Korsør Skatepark netop indgået kontrakt med den lokale totalentreprenør KW Beton, som yderligere har indgået samarbejde med de erfarne skateparkbyggere Concretehead, der skal stå for projektet.

»Skateparken har været på tegnebrættet i et stykke tid, så vi glæder os meget til, at den bliver en realitet til sommer,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (S), og fortsætter:

»Den seneste undersøgelse af idrætsvaner i Slagelse Kommune viste, at flere børn og unge, som bevæger sig på egen hånd, er tiltrukket af blandt andet skateboard og løbehjul. Vi håber derfor, at den nye skatepark kan blive en attraktiv facilitet både for foreninger, skoler, og alle som ønsker at træne på egen hånd.«

Skateparken byder på noget for skatere på alle niveauer

Foreningen Korsør Skatepark ser naturligvis også meget frem til de mange nye muligheder, som skateparken vil give alle skaterinteressede.

»Endelig! Det her har vi virkelig ventet på, og vi har bestemt også noget godt i vente. Den nye skatepark bygges i lækker ny beton, som vil give et meget bedre flow at køre på end den nuværende asfalt,« siger ildsjælen Thomas Zielinski fra foreningen Korsør Skatepark og fortsætter:

»Udformningen af anlægget og de mange niveauer vil også give en langt sjovere og mere udfordrende måde at skate på, så skateparken vil give noget for alle, uanset hvilket niveau man er på.«

Foreningen Korsør Skatepark planlægger at arrangere et indvielsesarrangement, når skateparken står færdig. Indvielsesarrangementet afhænger naturligvis af, hvordan corona-situationen er til sommer. Skateparken forventes færdig medio maj 2021.

Byrådet har godkendt en anlægsbevilling på 2.040.422 kroner til Korsør Ny Skatepark, som er finansieret af driftsmidler på fritidsområdet samt fondsdonationer. Projektet har fået støtte fra Den Nationale Platform for Gadeidræt (GADEIDRÆT), Landudvikling Slagelse, Trelleborg Fonden og Brand af 1848 Fond.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.