Næsten 8.000 kroner til Alzheimerforeningen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – 17 frivillige var ude for at samle ind til kampen mod demenssygdomme samt for at forbedre vilkårene for mennesker med demens.

I går lørdag blev Alzheimerforeningens Landsindsamling skudt i gang med et brag i Slagelses gader, hvor 17 frivillige var ude for at samle ind til kampen mod demenssygdomme samt for at forbedre vilkårene for mennesker med demens og deres pårørende.

Fik også nogle gode snakke om demens med forbipasserende

17 frivillige fik indsamlet 7.555 kroner i Slagelse By, hvilket er væsentligt højere end sidste års beløb på 4.500 kroner.

Pengene fra landsindsamlingen går til Alzheimerforeningens arbejde for at bekæmpe demenssygdomme samt for at forbedre vilkårene for mennesker med demens og deres pårørende.

Succesoplevelsen vækker stor glæde hos den unge indsamlingskoordinator, 25-årige, Christopher Trung, som også er byrådsmedlem:

»Vi kan slet ikke få armene ned over resultatet, og vi siger tusind tak til alle, der har bidraget med deres tid så vel som deres donationer. Ikke nok med at vi fik samlet penge ind, så fik vi også nogle gode snakke om demens med forbipasserende. For det er vigtigt at der er fokus på det her område,« siger han og fortsætter:

»Det er skræmmende hvordan 40-45 mennesker hver dag rammes af demens i Danmark. Og næsten 500.000 danskeres hverdag er berørt af demens – enten fordi de selv har en demenssygdom, eller fordi de er nære pårørende, venner eller kollegaer til en person med demens.«

Artiklen fortsætter efter billedet.

Hans Jørgen Madsen. (Foto: Christopher Trung).

Meningsfuldt at være med i planlægningen og indsamlingen

Christopher Trung havde ikke prøvet kræfter med at stå for Alzheimerforeningens gadeindsamling før. For flere af hans medfrivillige var det også meget anderledes end en traditionel landsindsamling:

»Det har virkelig været meningsfuldt at være med til at planlægge og være en del indsamlingen, men også lidt grænseoverskridende, da det var meget anderledes med en gadeindsamling, end når man går fra dør til dør og ringer på,« siger Laura Lindehøj Thygesen.

Laura Lindehøj Thygesen er 21 år og er i fuld gang med Grundforløb 2 til SSA (social- og sundhedsassistent) på ZBC Slagelse. Hun drømmer om at blive social- og sundhedsassistent i lokalområdet.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Simone Hansen og Christian Fejer. (Foto: Christopher Trung).

Udover glade smil og et godt budskab blev der også delt flittigt ud af balloner med teksten “Husk mig” for at mindes Huskedagen, der blev markeret den samme dag – den 21. september.

Alzheimerforeningen støtter forskning i Alzheimers sygdom og andre demenssygdomme. Desuden støtter og hjælper foreningen mennesker med en demenssygdom og deres pårørende med rådgivning, uddannelse og aflastning. Samtidig oplyser og informerer foreningen om livet med demens.

Øverst: Laura Lindehøj Thygesen (i midten) var med i planlægningen og indsamlingen. (Foto: Christopher Trung). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.