Gymnasiepige frifundet for trusler om skoleskyderi

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Slagelse.News – En 17-årig pige fra Slagelse er frifundet for trusler om skoleskyderi på sit gymnasium.

Den 17-årige pige lagde natten til den 12. september 2018 et billede op på Instagram, hvor hun skrev, at hun “… bliver den næste school shooter guys, LMAO watch out”.

Anholdt da hun mødte frem til undervisningen

Opslaget blev set af bekymrede borgere, som anmeldte det til politiet. Næste morgen blev hun anholdt og sigtet for trusler, da hun mødte frem til undervisning på Slagelse Gymnasium.

»Flere politipatruljer rykkede onsdag formiddag ud til Slagelse Gymnasium, hvor en elev gennem et opslag på sociale medier havde skabt utryghed,« skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse den 12. september.

Mens sagen har været efterforsket, har den 17-årige været på fri fod, og under hele sagen har den sigtede afvist, at hun kunne finde på at føre truslen ud i livet. Nu er hun frifundet for trusler.

Spørgsmålet om anke forelægges Statsadvokaten

»Trusler er noget, politiet tager rigtig alvorligt. Og når det som her handler om trusler om et skoleskyderi, er det klart, at vi må reagere. Derfor var der også adskillige politibetjente til stedet på gymnasiet den pågældende morgen, og derfor har anklagemyndigheden efterfølgende fundet grundlag for at rejse tiltale mod den 17-årige for trusler,« udtaler senioranklager Rune T. Jensen og fortsætter:

»Jeg har noteret mig, at retten frifandt den tiltalte. Det er ikke i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand, og spørgsmålet om anke vil nu blive forelagt Statsadvokaten.«

Læs også: Trussel om skoleskyderi på Slagelse Gymnasium.


Genrefoto: Freeimages.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.