Nem Trelleborgbus i hele juli måned

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Linje 439 (Trelleborgbussen) kører mellem Slagelse Station og Trelleborg i juli måned. Dermed kan du også køre til Vikingefestival i uge 29.

Turister og besøgende uden bil får bedre mulighed for at besøge Trelleborg i hele juli, når en busrute kommer til at køre mellem Slagelse By og vikingeborgen Trelleborg. Det skriver Slagelse Kommune.

Mange flere får mulighed for at besøge Trelleborg

I hele juli bliver det meget nemmere at besøge vikingeborgen Trelleborg, der er en del af Nationalmuseet. I den periode vil der nemlig køre en bus mellem Slagelse By og Trelleborg. Det betyder, at turister og besøgende kan tage toget til Slagelse By og derfra tage bussen det sidste stykke til Trelleborg.

REDAKTIONEN RETTER: Det har tidligere fremgået af artiklen, at Trelleborgbussen er gratis. Det er den ikke. Vi beklager fejlen.

»Vi er rigtig glade for, at der kommer en direkte busrute. Det betyder, at mange flere får mulighed for at komme ud og besøge os. Jeg håber, at det vil give flere besøgende, og jeg håber, at mange af dem, som i dag opgiver en tur på Trelleborg, fordi de ikke har en bil, vil benytte sig af bussen,« siger museumschef Anne-Christine Larsen.

Trelleborgbussen eller rettere linje 439 starter med at køre den 1. juli 2019 og kører indtil slutningen af juli. I weekenden kører bussen mellem cirka kl. 9.30 og 17.15 og på hverdage mellem kl. 10.00 og 17.00.

Kører i højsæsonen og under den årlige Vikingefestival

Trelleborgbussen kommer til at køre en gang i timen mellem Slagelse Station og Trelleborg. Dens afgangstider vil ligge, så det passer med togenes ankomst- og afgangstider. Den kommer til at køre hele juli, som også er Trelleborgs højsæson. Dermed er der også mulighed for at tage bussen, når den årlige Vikingefestival afholdes i uge 29.

»Vi vil gerne give endnu flere mulighed for at besøge vikingeborgen, som er en af vores største turistattraktioner,« siger 1. viceborgmester og udvalgsformand Villum Christensen (LA) og fortsætter:

»Vi overvejer også muligheden for at lade bussen kører i efterårsferien, hvor lokalsamfundet har efterspurgt en direkte forbindelse fra stationen til museet. Men i første omgang er det et forsøg, så vi kan undersøge om der er grundlag for en busrute på mere permanens basis.«

Øverst: Trelleborg. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.