Spejderkorps i Slagelse modtager 150.000 kr. til bålhytte

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Trelleborg Spejderne og 2. Hellig Anders Spejderne hos Det Danske Spejderkorps i Slagelse kan se frem til en ny bålhytte efter en donation på 150.000 kroner fra Salling Fondene.

Det Danske Spejderkorps i Slagelse By har længe ønsket sig en bålhytte, der skal være med til at styrke fællesskabet blandt spejderne og gøre spejderlivet attraktivt.

Du bliver bålhytten en realitet efter en donation på 150.000 kroner, som Spejderkorpset har modtaget fra Salling Fondene via Bilka. Det skriver Bilka i en pressemeddelelse.

Bålhytten skal styrke fællesskabet og tiltrække nye spejdere

Fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Spejdermøderne i Det Danske Spejderkorps i Slagelse foregår som oftest ude i naturen. Og det er ingen sag for en spejder. Men at være ude året rundt kan være en udfordring – især når det regner.

Derfor har Det Danske Spejderkorps Slagelse netop modtaget en donation på 150.000 kroner til en bålhytte. Bålhytten vil give nye muligheder for spejderne og vil derfor både være med til at styrke fællesskabet og tiltrække nye spejdere.

Donationen kommer fra Salling Fondene, der via Bilka har doneret i alt 2 millioner kroner til 10 lokale projekter landet over, der alle har fokus på børn og unges sundhed og trivsel.

Hos Trelleborg Spejderne og 2. Hellig Anders Spejderne, der er de to spejdergrupper, der får glæde af bålhytten, er de meget glade for donationen.

»Vi blev både overraskede og meget glade, da vi fik nyheden. Vi ved, at vi får stor gavn af bålhytten, især nu hvor corona-situationen gør, at alle spejdermøder skal foregå udenfor, uanset vejret. Derfor er vi rigtig taknemmelige for donationen,« siger Mette Bjerregaard, der gruppeleder for Trelleborgspejderne.

Bilka indstillede spejderne til donation fra Saling Fondene

Det er Bilka Slagelse, der har indstillet Det Danske Spejderkorps Slagelse til at få del i donationerne fra Salling Fondene, og varehuschef Casper Østergaard er rigtig glad for, at donationen går til lige præcis dem.

»Jeg er så glad på deres vegne, for jeg ved, hvor meget de ønsker den her bålhytte. De er mange børn og unge samlet på et lille område, så at vi kan hjælpe med at give dem bedre muligheder, er bare rigtig dejligt. Vi er glade for, at vi gennem Salling Fondene kan være med til at tage ansvar for lokalområdet og er med til at fremme de unges aktivitetsniveau,« siger han.

Salling Fondene består af Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond. Donationen kommer fra Købmand Herman Sallings Fond. Bilka er en del af Salling Group, som har været ejet af Salling Fondene siden 2017.

Det er første gang, at Bilka uddeler penge til lokale projekter på vegne af Salling Fondene, og det falder sammen med Bilkas 50-års jubilæum.

»I anledning af vores jubilæum vil vi gerne sige en stor tak til danskerne, der har været med os hele vejen. Derfor glæder det os meget, at vi kan give noget tilbage til lokalsamfundet gennem donationerne fra Salling Fondene,« siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka.

Øverst: Det Danske Spejderkorps Slagelse. (Foto: Bilka). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.