Frivillige unge i Slagelse inspirerer udlandet

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Vi bed mærke i hvor stor en rolle som gensidig tillid og åbenhed spiller for det frivillige arbejde, på kryds og tværs mellem civilsamfundet og myndighederne. Alt i alt har vi fået en masse guldkorn som vi tager med tilbage til Malawi,« siger Dorah fra Malawi Røde Kors.

Ungdommens Røde Kors i Slagelse havde fornemt besøg i oktober, da to unge frivillige fra Malawi Røde Kors (MRCS) lagde vejen forbi.

Formålet var at lære af danske erfaringer med frivillighed i humanitært arbejde blandt unge. Det skriver Ungdommens Røde Kors i Slagelse.

MRCS gik en masse guldkorn med tilbage til Malawi

»Vores besøg hos Ungdommens Røde Kors i Slagelse har imponeret os, særligt fordi de frivillige er så passionerede om at gøre en forskel for deres medmennesker,« siger fortæller Dorah fra Malawi Røde Kors og fortsætter:

»Vi bed mærke i hvor stor en rolle som gensidig tillid og åbenhed spiller for det frivillige arbejde, på kryds og tværs mellem civilsamfundet og myndighederne. Alt i alt har vi fået en masse guldkorn som vi tager med tilbage til Malawi.«

De to frivillige brugte dagen på at tage rundt til nogle af de forskellige aktiviteter i Slagelse som Ungdommens Røde Kors står for.

Heriblandt børnecaféen Pusterummet på Slagelse Sygehus, hvor frivillige giver børn og unge på børneafdelingen et afbræk. Plexus, som er et mødested for ensomme unge mellem 18-35 år. Og Kulturklubben, hvor danske unge frivillige hjælper unge med flygtningebaggrund med at integrere sig i det danske samfund.

Læs en kort præsentation af det lokale arbejde: Ungdommens Røde Kors i Slagelse fejrer 25-års jubilæum (afholdt).

Læs også om Rukiye Bilgin fra Kulturklubben: Ung slagelseaner valgt til tops i Ungdommens Røde Kors.

Stolte over at blive bemærket på internationalt plan

Besøget vakte stor begejstring hos de unge ildsjæle i Slagelse, som var mødt talstærkt op for at tage godt imod de besøgende.

»Vi er yderst stolte over at vores lokale frivillige indsats bliver bemærket på internationalt plan,« siger lokalformanden for Ungdommens Røde Kors, Christopher Trung, og fortsætter:

»På landsplan arbejder Ungdommens Røde Kors i forvejen sammen med Malawi Røde Kors om at styrke og fremme unges mulighed for indflydelse og aktiv deltagelse i deres lokalsamfund, så det at der vises interesse for vores lokalafdeling her i Slagelse Kommune er jo rigtig stort.«

Frivillige pakkede julegaver ind til Fællesjul i Slagelse

Dagen sluttede af med et besøg i Røde Kors’ lokaler, hvor de lokale frivillige var i fuld gang med at pakke julegaver ind til det næste projekt: Nemlig Fællesjul i Slagelse, for alle der ellers skulle sidde ufrivilligt alene juleaften.

Læs også: Hvor kan man holde jul eller få julehjælp?

Det er anden gang på under et år at de unge lokale ildsjæle får besøg fra udlandet. Sidste gang var i april, hvor Libanesisk Røde Kors gæstede de unge ildsjæle fra Slagelse og omegn.

Øverst: Ungdommens Røde Kors i Slagelse fik besøg fra Malawi. (Foto: Ungdommens Røde Kors i Slagelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.