Friskolen Vestermose køber sine bygninger af kommunen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Vestermose Natur- og Idrætsfriskole køber sine skolebygninger af Slagelse Kommune. Aftalen giver skolen mulighed for at forbedre sin økonomi.

Vestermose Natur- og Idrætsfriskole har gennem længere tid haft et ønske om at købe skolebygningerne, fordi det giver skolen bedre muligheder for at prioritere og tænke langsigtet.

Nyheden kommer samtidig med skolens syvårsfødselsdag

Det ønske blev opfyldt i denne uge, hvor Slagelse Kommune besluttede at sælge skolebygningerne til friskolen. Nyheden kommer samtidig med, at skolen kan fejre sin syvårsfødselsdag.

Bygningerne kommer i alt til at koste fire millioner kroner, og gælden afdrages over en længere årrække, hvor de første år er afdragsfrie. På den måde kan skolen i højere grad stabilisere sin økonomi.

»Vi skal skabe de bedste rammer for skolerne i kommunen, så vi har et mangfoldigt tilbud for de nuværende og kommende elever. Derfor har vi nu indgået en aftale, som imødekommer skolens ønsker,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S), der ser frem til et fortsat godt samarbejde med skolen.

Tæt samarbejde med elevernes forældre og lokalområdet

Da friskolen åbnede tilbage i 2012 var der kun 18 elever i klasseværelset. Siden da er flere børn kommet til, og på nuværende tidspunkt går der 160 elever, hvor 80 af dem er fra Slagelse Kommune.

Skolen har løbende haft et tæt samarbejde med elevernes forældre og lokalområdet, som også var med til at starte skolen op i sin tid.

»Det betyder meget for os, at vi nu kan købe skolebygningerne. Visionen med vores friskole er netop, at forældrene og skolen sammen sætter retningen, og det bliver nemmere, når vi også bestemmer over skolens bygninger. Nu kan vi for alvor styrke skolens friskoleprofil og udendørsfaciliteter,« siger skoleleder Søren Fossdal Hesselberg.

Skolelederen fortæller også, at han har været glad for samarbejdet med Slagelse Kommune, og at han nu glæder sig til at fortsætte arbejdet med at gøre friskolen til landets bedste.


Foto: Slagelse Kommune.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.