18-årig tiltales for uagtsomt manddrab med MDMA

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Slagelse.News – En 18-årig mand fra Dianalund tiltales for uagtsomt manddrab på en HTX-elev fra ZBC Slagelse. Den 16-årige elev afgik ved døden i oktober, efter han havde indtaget MDMA.

Den 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund, som gik på HTX i Slagelse, afgik ved døden natten til lørdag den 27. oktober 2018, efter han havde indtaget MDMA.

Efterforskningen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi og en række afhøringer førte til anholdelse af en 18-årig mand fra Dianalund.

Han blev sigtet for uagtsomt manddrab og for overdragelse af stoffet til den 16-årig Marcus Christensen, som han angiveligt efterlod i hjælpeløs tilstand.

Læs også: Mand sigtet for at efterlade 16-årig i hjælpeløs tilstand.

Den 18-årig er varetægtsfængslet og skal i retten i december

Nu skal den 18-årig mand i Retten i Næstved den 12. december 2018, og han har netop fået forlænget sin varetægtsfængsling. Han er nu tiltalt for overtrædelse af paragraf 241 og paragraf 252 i straffeloven. Det skriver SN.dk.

“Den, som uagtsomt forvolder en andens død, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder eller under særligt skærpende omstændigheder med fængsel indtil 8 år,” står der i paragraf 241.

Og med “fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed,” står der i paragraf 252.

Han er endvidere tiltalt for at have 10 gram MDMA på sig, men er ikke tiltalt for at have efterladt Marcus Christensen i hjælpeløs tilstand.

19-årig, som bor nord for Slagelse, er også varetægtsfængslet

Der var endvidere en 19-årig mand, som bor nord for Slagelse, involveret i sagen. Han har også fået forlænget sin varetægtsfængsling.

Den 19-årige har angiveligt solgt MDMA til den 18-årige, der er tiltalt for uagtsomt manddrab. Der er endnu ikke sat dato på den retssag. Det skriver SN.dk i samme artikel.

Marcus Christensens far, Kim Christensen, har gentagne gange opfordret til, at forældre taler med deres børn om de farlige stoffer.

»Jeg er knust og håber virkelig, I vil tage dette alvorligt, inden byen bliver ramt af endnu en tragedie. Tal med jeres unge mennesker,« skrev han blandt andet på Facebook.

Marcus Christensen blev bisat i Sorø Klosterkirke den 3. november 2018.

Læs også: Ung mand afgået ved døden efter indtagelse af ukendt stof.


Genrefoto: Slagelse Media.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.