Forsvarlig genåbning af Vestsjællandscentret

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Der placeres skilte ved alle indgange til både Vestsjællandscentret og butikkerne, som oplyser, hvor mange personer der må være ad gangen. Centervagterne instrueres samtidig i at opløse eventuelle større grupper.

Mandag den 11. maj åbner Danske Shoppingcentres 17 shoppingcentre igen, herunder Vestsjællandscentret i Slagelse Midtby.

Selvom det er en utrolig glædelig begivenhed, bliver genåbningen ikke fejret med festfyrværkeri og først-til-mølle tilbud. Det skriver DEAS, som driver shoppingcentrene, i en pressemeddelelse.

Kontrolleret åbning med afstand mellem kunderne

Der bliver tale om en kontrolleret åbning, hvor der skabes afstand mellem kunderne og sikres, at alle sundhedsstyrelsens retningslinjer overholdes.

»Vi har brugt ventetiden på at klargøre centrene til den nye virkelighed, vi alle møder. Det er vigtigt for os, at alle får mulighed for at besøge centrene på en sikker og forsvarlig måde, og vi vil gøre vores yderste for at sikre trygge rammer for alle,« fortæller Eva Handest, der kommerciel direktør i Danske Shoppingcentre.

Danske Shoppingcentre P/S er et partnerselskab mellem ATP og Danica Pension, som ejer 17 centre i hele landet, og som årligt besøges af cirka 70 millioner kunder.

Genåbningen vil følge en detaljeret plan, der er tilpasset de nye sundhedsregler, og der er samtidig foretaget en række tiltag i centrene, så det sker sikkert og trygt for alle, kunder som butikspersonale.

Særlige afstandsmarkeringer ved alle knudepunkter

I shoppingcentrene er der stor fokus på at holde afstand mellem kunderne. Ved trafikale knudepunkter implementeres afstandsmarkeringer.

Det sker blandt andet ved ind- og udgange, ved smalle passager og ved trapper eller rulletrapper. Og som det kendes fra trafikken, vil kundestrømmen reguleres med retningspile og stiplede midterlinjer.

I alle 17 centre følges Sundhedsstyrelsens guidelines. For at sikre at kravene efterleves, er der etableret live overvågning af antallet af kunder.

»Ved at overvåge antallet af kunder via vores kundetællersystem har vi en sikkerhed for, at der på intet tidspunkt vil befinde sig flere besøgende i centrene, end at vi kan overholde retningslinjerne,« siger Finn Sture Madsen, der afdelingsdirektør i DEAS.

DEAS A/S er et ejendomsforvaltningsselskab, som blandt andet administrerer og udvikler 18 shoppingcentre, der primært ejes af Danske Shoppingcentre P/S.

Ved alle indgange til både shoppingcenter og butikker placeres skilte, der indikerer, hvor mange personer der må være i centret eller butikken ad gangen. Centervagterne instrueres desuden i at opløse eventuelle større grupper.

Hånddesinfektionsdispensere og ekstra rengøring

Et andet stort fokusområde er rengøring, og også her er der taget yderligere tiltag for at sikre kundernes tur gennem centret. Der er placeret hånddesinfektionsdispensere ved ind- og udgange, ved kundetoiletter og andre centrale steder i centret.

For at sikre så få berøringsflader som muligt, er hovedparten af blandingsbatterierne på kundetoiletter udskiftet til berøringsfri armaturer. På områder, hvor man ikke kan undgå berøring, er der særligt fokus på vask og desinficering.

Butikkerne følger Vestsjællandscentrets normale åbningstider

Efter pressemødet den 7. maj 2020 er storcentre en del af den anden fase i genåbningen af Danmark. Det betyder, at Vestsjællandscentret også åbner på mandag.

Læs også: Corona: Anden fase af Danmarks genåbning.

»Vi følger alle forholdsregler, så du trygt kan handle igen,« skriver Vestsjællandscentret på Facebook.

Som udgangspunkt følger alle butikker centrets normale åbningstider, som er mandag-fredag kl. 10-19, lørdag kl. 10-16 og søndag kl. 11-15.

Du kan læse mere på: vscs.dk.

Vestsjællandscentret i Slagelse By ejes af Danske Shoppingcentre P/S og administreres af DEAS A/S. Centret åbnede i 1969 og gennemgik en stor modernisering i 2015.

Øverst: Vestsjællandscentret. (Foto: Danske Shoppingcentre). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.