Forsvaret inviterer kvinder til Rekrutteringscenter Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Det er vigtigt for Forsvaret at rekruttere bredt, så vi ikke går glip af en masse talent og samtidig sikrer mangfoldigheden den bedst mulige opgaveløsning,« siger forsvarsministeren.

På torsdag inviterer Forsvaret til National Inspirationsdag for kvinder på rekrutteringscenteret i Slagelse By.

Her får kvinderne mulighed for at snuse til livet i Forsvaret – en karrierevej, som markant flere kvinder i dag vælger i Region Sjælland. Det skriver Forsvarsministeriets Personalestyrelse i en pressemeddelelse.

Kvinder får en forsmag på livet i uniform og camouflage

Der er åbent for alle kvinder over 18 år, når rekrutteringscenteret i Slagelse By slår dørene op til National Inspirationsdag for kvinder på torsdag.

Inspirationsdagen afholdes i Rekrutteringscenter Slagelse på Charlottedal Allé 4 i Slagelse den 31. oktober 2019 fra kl. 09.00 til kl. 16.30. Tilmeldingsfristen er onsdag den 30. oktober 2019 kl. 23:59.

Læs mere og tilmeld dig på: karriere.forsvaret.dk.

Her får kvinderne en forsmag på livet som soldat – de bliver iført uniform og camouflage og frokosten består selvfølgelig af feltrationer.

Ifølge forsvarsminister Trine Bramsen (S), er det rigtig godt, at også kvinder har lyst til at trække i trøjen, hvis vi fortsat skal sikre et dygtigt og stærkt forsvar.

»Det er vigtigt for Forsvaret at rekruttere bredt, så vi ikke går glip af en masse talent og samtidig sikrer mangfoldigheden den bedst mulige opgaveløsning,« siger forsvarsministeren.

Markant flere kvinder vælger en karriere i Forsvaret

I Region Sjælland er antallet af militært fastansatte kvinder i Forsvaret steget med 30 procent siden 2014.

Det vækker begejstring hos Forsvarets Personalestyrelse, der de seneste år har iværksat specifikke initiativer for at tiltrække flere kvinder og vise, at Forsvaret også er en attraktiv arbejdsplads for dem.

»Vi er rigtigt glade for, at så mange flere kvinder vælger en karriere i Forsvaret,« fortæller Peter Gutfeld, Chef for Værnepligts- og Rekrutteringsafdelingen, og fortsætter:

»Det er for os et udtryk for, at interessen er der, men at mange kvinder måske har manglet mere viden om, hvad det vil sige at arbejde i Forsvaret. Foruden National Inspirationsdag er vi blandt andet også begyndt at invitere alle kvinder til Forsvarets Dag, når de fylder 18 år, og det er rart at se, at det har virket.«

På landsplan er antallet af militært fastansatte kvinder i Forsvaret steget med knap 25 procent de sidste fire år og samtidig tager flere og flere kvinder i dag en værnepligtsuddannelse, som er første skridt mod en karriere i Forsvaret.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Forsvaret). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.