Folkekirken rækker ud til mennesker i sorg

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 måneder siden.

Slagelse.News – »En sorggruppe er et forum, hvor flere, der har mistet et nærtstående menneske, kan mødes og tale sammen om det svære ved at miste, dele erfaringer og spejle sig i hinanden. Sorggrupper kan mindske følelsen af ensomhed og meningsløshed, og det er for mange hjælpsomt at høre, hvordan andre tackler deres sorg,« lyder det fra diakonipræst Ida Lund.

Juletiden kan være svær at komme igennem, når man har mistet et nærtstående menneske, idet sorgen og savnet fremtræder meget tydeligt. Det kan også være uoverskueligt at gå det nye år i møde, og her kan Folkekirkens sorggrupper hjælpe.

Det er et gratis tilbud til mennesker, der har mistet en nærtstående, lyder det i en pressemeddelelse.

Deltagerne deler erfaringer og spejler sig i hinanden

Der er sorggruppe i Antvorskov Kirkes lokaler torsdag formiddage fra kl. 10.00 til 12.00, som ledes af præsterne Ida Lund og Sara Hidalgo og en sorggruppe i Sct. Mikkels Kirkes lokaler mandag eftermiddage fra kl. 15.30 til 17.30, som ledes af diakonipræst Ida Lund og diakon Heidi Sørensen. Hver sorggruppe mødes hver 14. dag.

»En sorggruppe er et forum, hvor flere, der har mistet et nærtstående menneske, kan mødes og tale sammen om det svære ved at miste, dele erfaringer og spejle sig i hinanden. Sorggrupper kan mindske følelsen af ensomhed og meningsløshed, og det er for mange hjælpsomt at høre, hvordan andre tackler deres sorg,« siger diakonipræst Ida Lund, der har tilknytning til Sct. Mikkels Kirke og er tovholder på sorggrupperne.

»Det at miste en nærtstående er noget af det sværeste, vi mennesker kan opleve, for man mister samtidig også lidt af sig selv. Det tager tid at finde sig selv og opbygge sit liv igen uden den anden. Sorg er en naturlig reaktion på tabet af en nærtstående. Sorg skal ikke behandles, men bæres sammen,« supplerer Heidi Sørensen, der er social- og sundhedsassistent, lærer og diakon.

Artiklen fortsætter under billedet.

Præsterne Ida Lund og Sara Hidalgo i Slagelse Menighedspleje. (Foto: Sct. Mikkels Kirke).

Alle over 18 år i Slagelse Kommune er velkommen

Grupperne er for alle over 18 år i hele Slagelse Provsti, som dækker Slagelse Kommune:

»Sorggruppen er for alle personer i Slagelse Kommune, der er over 18 år, og man behøver ikke at have en tilknytning til kirken eller en religion,« siger sognepræst Sara Hidalgo og fortsætter:

Der er mellem 5 og 10 deltagere i hver gruppe, hvor respekt og tavshedspligt forudsættes. »Det aldrig er for sent at melde sig!«

Interesserede borgere kan få flere oplysninger ved at kontakte Ida Rusholt Lund på e-mail: idrl@km.dk eller telefon: 20 21 42 40.

Læs mere på: www.sctmikkels.dk og www.slagelseprovsti.dk.

Øverst: Diakon Heidi Sørensen og diakonipræst Ida Lund foran Sct. Mikkels Kirke. (Foto: Sct. Mikkels Kirke). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.