Fars Legestue åbner på Slagelse Bibliotek

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Fars Legestue er et sted, hvor fædre med 0-3-årige børn kan være aktive sammen med deres børn og møde andre fædre, der som dem selv har valgt at gå på barsel, eller blot ønsker at tage en dag sammen med deres børn.

I Slagelse Kommune ved man, at det har en stor betydning, at far og barn får en god relation helt fra starten af barnets første leveår. Derfor sætter kommunen nu også fokus på far. Det skriver kommunen i en meddelelse.

Mange fædre vil betragtes som en vigtig forælder

Det er ingen hemmelighed, at øremærket barsel til fædre er en realitet, der blev vedtaget i EU i foråret 2019. Den øremærkede barsel træder i kraft i Danmark senest i juli 2022, og i den forbindelse vil man derfor kunne se flere fædre, der også vælger at tage barsel og dermed være endnu mere sammen med deres børn.

Vor tids fædre deltager i deres børns fødsel og pasning, fordi de selv har lyst. I dag ligger stort set alle mænd vægt på at være nærværende, at være til stede, at have kontakt, at være engageret og at have tid sammen med barnet.

Fædrene ønsker at lære barnet at kende, have en rolle over for mor og barn og blive betragtet som en lige så vigtig forælder. Det vil Slagelse Kommune gerne imødekomme og være med til at bakke op om.

Fars Legestue kommer til Slagelse den 18. januar

Tirsdag den 18. januar 2022 åbner Fars Legestue på Slagelse Bibliotek. Fars Legestue er et sted, hvor fædre med børn i alderen 0-3 år kan komme og være aktive sammen med deres børn og møde andre fædre, der som dem selv har valgt at gå på barsel, eller blot tage en dag sammen med deres børn.

Fars Legestue kan man komme og gå, som det passer ind i din dag. Der er åbent hver tirsdag fra kl. 13-16. Far bliver mødt af en tovholder, der byder velkommen og er med til at skabe god stemning og sikre, at der altid er kaffe på kanden.

Sundhedsplejen vil også kigge forbi hver gang, og her kan fædrene få mulighed for at stille alle de spørgsmål, de måtte have.

Fars Legestue i Slagelse er en blandt flere rundt om i Danmark. Legestuen bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed, der har projekt Far for Livet, støttet af Nordea-Fonden.

»Vi er utrolig glade for, at Slagelse Kommune vil være med til at skabe gode rammer for fædre og børn ved at åbne en Fars Legestue,« siger Mie Møller Nielsen, der er sekretariatschef i Forum for Mænds Sundhed, og fortsætter:

»Vores arbejde med fædre viser, at mange fædre ønsker at være mere aktive sammen med deres børn, men de ved ikke altid, hvor de skal finde disse aktiviteter. Derfor er Fars Legestue et rigtig godt koncept til at invitere fædre med deres børn indenfor.«

Fokus på fars rolle og vigtighed for hele familien

At sætte ekstra fokus på fædre ligger rigtig godt i tråd med det arbejde, som kommunens sundhedspleje i forvejen arbejder med. De har blandt andet flere Far-ambassadører i sundhedsplejen, som medvirker til at holde fokus på fars rolle og vigtighed for hele familien, så det, at der nu åbner en Fars Legestue, er en oplagt forlængelse af det arbejde, der allerede er godt i gang.

»Vi glæder os til at byde fædre og deres børn velkommen i vores nye Fars Legestue, og håber legestuen med tiden vil vokse, så mange fædre og børn vil få gavn af den,« lyder det fra Bodil Bahnsen, der er leder af Sundhedstjenesten.

»Vi er glade for at kunne understøtte kommunens mange fædre med dette nye tilbud, og vi er spændte på at se, hvad de og ikke mindst deres børn vil synes om at komme på biblioteket,« uddyber Sanne Kjerstein Madsen, der er afdelingsleder på Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

»Jeg glæder mig meget til at kunne følge med i hvilken betydning som dette nye tilbud vil få for de fædre, der ligger i målgruppen. Særligt fordi vi kombinerer et tilbud, hvor fædrene kan have samvær med deres små børn, og samtidig have mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål sundhedsplejen,« tilføjer byrådsmedlem Christopher Trung (K), der er medlem af Sundhedsudvalget.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.