Fællesjul er klar og parat til juleaften

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Vi er virkelig glade og taknemmelige over den kolossale opbakning der er fra det lokale forretningsliv af alle størrelser, foreningerne og øvrige borgere i lokalområdet,« siger initiativtagerne bag Fællesjul.

“Fællesskabet det gi’r liv, og det inspirerer!” – sådan lyder introen på et af versene i fællessangen, som Kurt Bønnerup har skrevet til Fællesjul-arrangementerne, der finder sted juleaften i Slagelse og omegn. Det skriver Ungdommens Røde Kors i Slagelse i en pressemeddelelse.

Vi skal benytte alle lejligheder til at synge på dansk

Med udgangspunkt i juleklassikeren “Højt fra træets grønne top” satte Kurt Bønnerup fra Korsør sig til tasterne og skrev hele syv vers til fordel for alle, der deltager i Fællesjul 2019.

Arrangementet, som skal sørge for at ingen ufrivilligt skal sidde alene juleaften, satte tankerne i gang hos korsoraneren, der blev inspireret til at give sit bidrag med til aftenen.

»Fællessange til forskellige lejligheder er en god dansk tradition, der skal værnes om, og som de næste generationer skal lære at bruge som noget helt naturligt,« siger Kurt Bønnerup og fortsætter:

»Derfor skal vi benytte alle lejligheder til at synge på dansk, og fællessange samler os og giver godt humør. Så er det tilmed sundt og godt at bruge sine sangtalenter – og husk hver fugl synger med sit næb!«

Stor opbakning fra forretningsliv, foreninger og borgere

Der er blevet brugt mange aftener på planlægningen af et fantastisk Fællesjul-arrangement, der ikke kun er for dem, som mangler et sted at være juleaften, men også for folk, som bare har lyst til en festlig jul med andre.

Derfor glæder initiativtagerne sig over den kolossale opbakning fra civilsamfundet, heriblandt St. Michael Logen, Kvickly og Bilka.

»Vi er virkelig glade og taknemmelige over den kolossale opbakning der er fra det lokale forretningsliv af alle størrelser, foreningerne og øvrige borgere i lokalområdet. Den 23. december henter vi overskudsvarer fra Kvickly og Bilka, som har valgt at give det til en god sag,« siger 25-årige Christopher Trung Paulsen, som er en af initiativtagerne bag Fællesjul.

Udover Kvickly og Bilka skal der lyde en særlig kæmpe tak til frimurerlogen St. Michael i Slagelse for deres store støtte til arrangementet samt til de forskellige lokationer for at stille lokalerne til rådighed.

Jul på Midgård bliver rykket til Kirke-Stillinge Forsamlingshus

Selvom der er stor tilslutning til Fællesjul, har det vist sig at tre steder er for meget i forhold til antallet af tilmeldinger til arrangementet.

Derfor vil deltagerne, der egentlig skulle holde jul på Aktivitetscentret Midgård, blive rykket til Kirke-Stillinge Forsamlingshus. Her vil der blive sørget for transport til dem, der ellers ikke ville kunne have deltaget som følge af ændringen af lokationen.

Læs også: Hvor kan man holde jul eller få julehjælp?

Så alt i alt vil der blive holdt fælles juleaften i Kirke Stillinge Forsamlingshus og Kirkens Korshærs varmestue på 1. sal.

Hvis du har lyst til at deltage den 24. december 2020, kan du kontakte initiativtagerne på telefon 21 40 80 28 eller via e-mail christrungpaul@gmail.com.

Øverst: Forberedelserne er i fuld gang. (Foto: Ungdommens Røde Kors i Slagelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.