Elefantprojekt skal sikre Cirkus Arenas elefanter

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Cirkus Arenas elefanter i Slagelse skal måske flytte til Knuthenborg Safaripark i Maribo, hvor Dyrenes Beskyttelse, Knuthenborg Safaripark og Cirkus Arena vil arbejde for at opføre et elefanthus.

Når Folketinget inden for de kommende måneder ventes at stemme et lovforslag igennem om at forbyde eksotiske dyr i cirkus, står elefanterne fra Cirkus Arena, Lara, Djungla og Jenny, uden et hjem.

Enighed om elefantanlæg i Knuthenborg Safaripark

Elefanterne bliver ikke hjemløse i lang tid, hvis det står til Dyrenes Beskyttelse, Knuthenborg Safaripark og Cirkus Arena. Parterne er blevet enige om at arbejde for et nyt elefantanlæg som en del af Knuthenborg Safaripark, hvor cirkuselefanterne kan tilbringe deres otium under de bedste forhold.

»Vi er meget glade for, at vilde dyr nu ikke længere skal optræde i cirkus, men der skal også tages ordentligt af de dyr, som sendes på tidlig pension som følge af lovændringen,« siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, og fortsætter:

»Dyr, som har optrådt hele deres liv i cirkus, kan ikke bare lukkes ud i det fri. Derfor glæder det mig meget, at vi nu ser ud til at kunne finde en rigtig god løsning, hvor elefanterne får lov til at blive i Danmark under de bedste betingelser, og ikke sendes til dårlige forhold i udlandet.«

Ambitionen er, at det nye elefantanlæg skal løfte overlæggeren for god dyrevelfærd hos elefanter i zoologiske haver med hensyn til 200.000 m2 plads i det fri, gode indendørs faciliteter og rig aktivering i anlægget.

Ambitiøst elefantanlæg med dyrevelfærd i topklasse

Knuthenborg Safaripark vil ansætte to faglærte dyrepassere til at tage sig af elefanterne, samt en ekstern elefantekspert som sammen med elefantpasserne fra Cirkus Arena skal hjælpe elefanterne i overgangen fra cirkus til safaripark.

»Knuthenborg Safaripark har de helt ideelle rammer for at opføre et moderne, ambitiøst elefantanlæg med dyrevelfærd i absolut topklasse. Elefanter danner så stærke familiære bånd, at de oplever stor sorg, når de mister et familiemedlem. Derfor er det rigtig vigtigt for os, at vi tager alle tre ind, så vi kan bevare elefanternes gode relation til hinanden,« siger chefzoolog Rasmus Nielsen fra Knuthenborg Safaripark.

Mangeårig æra slut for dansk cirkus og Cirkus Arena

Cirkus Arena i Slagelse ser Knuthenborg Safaripark som den bedste arvtager til deres elefanter og ønsker fra politisk side en hurtig overgangsordning.

»Der har fra politisk side været mange forslag i luften, men forslaget fra Knuthenborg Safaripark er langt det mest seriøse og det bedste for elefanterne, når forbuddet træder i kraft. Beslutningen om forbuddet er stort set truffet fra politisk side, og dermed er en mangeårig æra slut for dansk cirkus,« fortæller turnéchef Klaus Jochumsen fra Cirkus Arena og fortsætter:

»Derfor forventer vi også, at politikerne aktivt er med til at hjælpe elefanterne videre til det næste skridt i deres liv hurtigst muligt – gerne allerede fra årsskiftet.«

Dermed er alle tre parter enige om, at cirkuselefanternes fremtid bør ligge i Knuthenborg Safaripark, og at en afklaring om den konkrete fremtid bør findes hurtigst muligt fra politisk side. Parterne håber, at politikerne vil tage godt imod deres forslag.

Fakta om elefantprojektet i Knuthenborg Safaripark

  • Elefantprojektet er et fælles projekt mellem Knuthenborg Safaripark, Dyrenes Beskyttelse og Cirkus Arena.
  • Området til de tre cirkuselefanter er 100.000-200.000 kvadratmeter.
  • Der skal opføres et elefanthus.
  • Safariparken vil øremærke to faglærte dyrepassere til elefanterne samt en ekstern elefantekspert.
  • Afrikanske elefanter kan blive 60-70 år
  • To af cirkuselefanterne er 31 år, og den sidste er 29 år.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse.


Øverst: Cirkus Arenas elefanter, Lara, Djungla og Jenny. Foto: Cirkus Arena.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.