Dømt for vanvidskørsel ned gennem Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Seks politibiler var involveret, da en 19-årig blev bragt standsning mellem Sorø og Slagelse. Han modtog en dom på 15 måneders ubetinget fængsel og konfiskation af bilen, men ikke en udvisning.

Hasarderet kørsel udløste en eftersættelse ned over det halve af Sjælland. Nu har retten straffet den 19-årige mand med 15 måneders ubetinget fængsel. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Seks politibiler var involveret i eftersætningen

En ung mands høje fart, slingrende kørsel og hasarderede overhalinger på Holbækmotorvejen fik en formiddag i august flere bilister til at alarmere politiet. Det endte med, at ikke mindre end seks politibiler var involveret i forsøget på at standse den 19-årige mand fra Odsherred, der havde sat sig bag rattet uden at have kørekort.

Nu har Retten i Roskilde fundet den unge mand skyldig i hele syv tilfælde af fareforvoldelse efter straffeloven samt en stribe overtrædelser af færdselsloven. Det endte med at koste ham 15 måneders ubetinget fængsel og en konfiskation af hans bil. Anklagemyndigheden havde krævet manden udvist, men retten afgjorde, at han alene skulle have en advarsel.

Politiet påkørte hans bil mellem Sorø og Slagelse

Under mandens 30 minutter lange forsøg på at køre fra politiet måtte flere andre bilister bremse hårdt op for at undgå sammenstød og både en anden trafikant og en patruljevogn blev påkørt med materiel skade til følge. Med hastigheder op mod 175 km/t fortsatte køreturen ned over Køgebugt Motorvejen og på et tidspunkt blev yderligere en patruljevogn påkørt og tvunget ud i rabatten.

Eftersættelsen endte, da det lykkedes flere af politiets patruljevogne af påkøre den 19-åriges bil og på den måde bringe den til standsning mellem Sorø og Slagelse. Den 19-årige modtog dommen.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Hieronymus Ukkel / iStock). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.