Det Sociale Netværk headspace åbner officielt

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – »Mange unge går rundt og tumler med tanker, som de har brug for at tale med nogen om. Derfor glæder det mig virkelig meget, at headspace er kommet til byen, og jeg ser frem til samarbejdet mellem Slagelse Kommune og headspace,« siger borgmesteren.

Det Sociale Netværk/headspace Danmark slår officielt dørene op til det nye headspace-center i Slagelse Midtby i dag.

Centeret ligger på Klingeberg 2, 2. sal syd for bymidten og er åbent for alle børn og unge mellem 12 og 25 år, der har brug for nogen at tale med. Det skriver headspace i en pressemeddelelse.

Borgmester: »Mange unge går rundt og tumler med tanker«

headspace Slagelse har været åbent siden starten af juni, men på grund COVID-19 blev den officielle åbning udskudt.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) glæder sig over at byens børn og unge nu har et sted at hen og tale med nogen om deres udfordringer.

»Mange unge går rundt og tumler med tanker, som de har brug for at tale med nogen om. Derfor glæder det mig virkelig meget, at headspace er kommet til byen, og jeg ser frem til samarbejdet mellem Slagelse Kommune og headspace,« siger han.

headspace Danmark har længe ønsket at rykke til Vestsjælland, og Slagelse bliver forhåbentlig den første kommune af flere på Sjælland, der får et headspace-center.

»Hver gang vi åbner et nyt headspace-center er det en lige vej til forbedret trivsel for de børn og unge, der benytter centret, hvor vi jo helt anonymt og uforpligtende er nogen at tale med,« siger Poul Nyrup Rasmussen, der er stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, og fortsætter:

»Derfor glæder det mig naturligvis meget, at Slagelse Kommune rækker ud efter civilsamfundet i arbejdet for at nå udsatte børn og unge.«

Artiklen fortsætter under billedet.

Gruppebillede af frivillige og ansatte i headspace Slagelse. (Foto: headspace).

Centret har kommunale, regionale og frivillige medarbejdere

Samarbejdet med Slagelse Kommune betyder blandt andet, at Slagelse Kommune har fremskudte medarbejdere fysisk til stede i headspace Slagelse 15 timer om ugen. Derudover har Region Sjælland også en fremskudt medarbejder fra psykiatrien i headspace Slagelse 8 timer om ugen.

De fremskudte kommunale og regionale medarbejdere sikrer en langt bedre brobygning mellem civilsamfundet og de offentlige tilbud. Ingen andre civilsamfundstilbud har som headspace fremskudte kommunale og regionale medarbejdere integreret i den daglige drift over hele landet.

Centeret har to ansatte ungerådgivere, der er godt i gang med at rekruttere frivillige. Hvis du er interesseret i at blive frivillig i headspace Slagelse eller har spørgsmål vedrørende centret, kontakt gerne centerchef Mette Truesen på mobil 5373 3012 eller på e-mail mt@headspace.dk.

Øverst: Mette og Sofie er ude for at fortælle om headspace. (Foto: headspace). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.