Dandelions i Nordbyen vil have Ringparken af ghettolisten

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – »Du kommer ingen vegne med en dårlig attitude,« siger Mohammed Hassan, som er en af stifterne af Dandelions.

I et nyt podcastafsnit med TV- og radiovært Esben Bjerre fortæller unge fra Slagelse om de fordomme, som de møder, fordi de bor i Ringparken i Slagelse Nordby, og hvad de gør for at forbedre deres område. Det skriver PlanBørnefonden i en pressemeddelelse.

»Jeg skulle ikke skrive, at jeg bor i Nordbyen«

26-årige Mohammed Hassan viser Esben Bjerre rundt i Ringparken, hvor han er vokset op, mens han fortæller om at bo i et område, der er på regeringens ghettoliste.

»Hvis du hele tiden får at vide, du kommer fra en ghetto. Så føler man sig automatisk kriminel,« siger Mohammed Hassan.

Samtalen om at bo i en ghetto er en del af Podcasten “Optimisten”. Afsnittet hedder “Opråb fra ghettoen”, og det sætter fokus på unge og deres byer.

Hassan, som går i 2. g, er en af de unge, som Esben Bjerre også taler med. Han oplever ofte at blive mødt med fordomme, når han fortæller, hvor han bor.

»Da min lærer skulle hjælpe mig med en jobansøgning, så sagde hun, jeg ikke skulle skrive, at jeg bor i Nordbyen, hvis jeg ville have jobbet. Det irriterer mig. Jeg er stolt over, hvor jeg er fra, og jeg vil gerne være med til at ændre områdets ry,« fortæller Hassen.

»Du kommer ingen vegne med en dårlig attitude«

Flere af de unge i Nordbyen er gået sammen og har stiftet foreningen Dandelions, der betyder mælkebøtte på engelsk, hvor de står bag forskellige initiativer, der skal forbedre Ringparken.

Blandt andet beboermøder, fællesspisning og hver lørdag mødes op mod 50 unge i Rosenkildegården til hygge, dans, film og computerspil.

»Vi prøver at vise, at du kommer ingen vegne med en dårlig attitude. Der er ingen mennesker, der vil lære dig at kende eller ansætte dig,« siger Mohammed Hassan, der er en af stifterne af Dandelions.

De unge fortæller Esben Bjerre, at tiltagene betyder, at der er skabt mere sammenhold i området på tværs af aldersgrupper.

Bæredygtige byer og lokalsamfund i hele verden

Podcasten “Optimisten” er produceret for PlanBørnefonden og handler om, hvad unge selv kan gøre for at engagere sig i Verdensmålene frem mod 2030. Gennem fem afsnit er Esben på en rejse, hvor han undersøger, om han skal være pessimist eller optimist på verdens vegne.

Lyt til “Opråb fra ghettoen” på: buzzsprout.com.

»Om vi når de 17 Verdensmål i 2030, det ved jeg ikke. Men hvis vi alle bare gør en lille bitte smule mere, og de 55-årige mænd tager sig lidt mere sammen og går forrest, så tror jeg sgu på det,« siger Esben Bjerre.

Verdensmål 11 handler om at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund i hele verden. De unge fra Ringparken vil med deres initiativer forsøge at komme af med problemerne og det dårlige ry.

»Folk kan godt have nogle fordomme. Måske fordi man ser lidt anderledes ud. Sådan synes jeg ikke, det burde være,« afslutter Hassan, som gerne vil være journalist, når han er færdig med gymnasiet.

Øverst: Mohammed Hassen fortæller Esben Bjerre om sit byområde. (Foto: PlanBørnefonden). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.