BMW til mekanikerelever og HTX-elever på ZBC

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

ZBC Slagelse har fået en helt ny BMW 430i Coupé stillet til rådighed for både mekanikerelever og HTX-elever.

Den nye BMW 430i Coupé ankom i denne uge på en rød løber rullet ud til lejligheden på erhvervsskolens adresse i Slagelse.

Her stod lærere og elever klar til at tage imod og for første gang tage bilen i nærmere øjesyn inden, at den nu vil indgå i undervisningen af både elever på personvognsmekanikeruddannelsen og det tekniske gymnasium, HTX.

»Dette er en bil med det ypperste af ny teknologi inden for bilbranchen lige nu, og derfor kan den være med til at løfte personvognsmekanikeruddannelsen op på et endnu højere plan,« lyder det fra uddannelseschef i ZBC, Michael Bo Skov Ørum Henriksen.

Mens den nye BMW får sin primære plads hos personvognsmekanikereleverne, så kommer bilen også til at indgå i fysik- og kemiundervisningen af HTX-eleverne på skolens tekniske gymnasium. Eksempelvis i forbindelse med delmålinger af effekt, emissionsmålinger og kompressionsmålinger.

»Vi vil meget gerne gøre vores høje teori-faglige niveau i undervisningen så praksisnær som overhovedet muligt, og vi får her muligheden for at gøre det på en helt anderledes måde, end eleverne er vant til. Samtidig giver det mulighed for øget fagligt og pædagogisk samarbejde på tværs af to forskellige uddannelser. Det giver en helt ny synergi, som er til glæde for eleverne og er med til at løfte undervisningsmiljøet på vores skole,« forklarer rektor på ZBC Slagelse, Niels-Erik Hybholt.

Det er også en af flere årsager til, at BMW har valgt at sende bilen til Slagelse.

»Dels vil vi meget gerne gøre vores del til at sikre så høj faglighed som muligt for en kommende generation af mekanikere, og så er der her tale om en bil, der ikke skulle ud i almindeligt salg, hvorfor der er god bæredygtighed og fornuft i, at den kan gøre en forskel i et undervisningsmiljø,« forklarer eftermarkedschef hos BMW Danmark, Tommas Larsen og fortsætter:

»BMW har en lang tradition for at støtte erhvervsuddannelserne. Som led i en bæredygtig politik omkring de menneskelige ressourcer, har BMW Group altid haft fokus på ungdommen som kommende kapaciteter i erhvervslivet.«


Foto: PR-foto / BMW

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.