6-8 skæve boliger til hjemløse ved Toften

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Der er stor mangel på skæve boliger i kommunen, og det vil hjælpe med at frigøre pladser på Toften, som så kan anvendes til de borgere, der ikke på samme måde har brug for et så varigt tilbud som en skæv bolig vil være,« lyder det fra SAND.

Onsdag besluttede politikerne i Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser at gå videre med idéen om etablering af 6-8 skæve boliger ved Forsorgshjemmet Toften, altså særlige boliger til hjemløse. Det fremgår af dagsordenen.

Samarbejder med KFUM om et nærmere forslag

Udvalget besluttede at anmode kommunens administration om at arbejde videre med KFUM (KFUM’s Sociale Arbejde, red.) om et nærmere forslag om skæve boliger på Holbækvej 10. Herudover ønsker udvalget, at der igangsættes en udarbejdelse af lokalplanen hurtigst muligt.

Beslutningen glæder særligt udvalgsmedlemmerne Christopher Trung (V) og Jørn-Ole Didriksen (V):

»Udsigten lige nu er ikke til at sige, da der skal en masse planlægning i gang. Men vi lægger vægt på at det kan give god mening med skæve boliger drevet af KFUM’s Sociale Arbejde, nu hvor de i forvejen står for at drive vores lokale forsorgshjem,« siger de to byrådsmedlemmer.

»Der er stor mangel på skæve boliger i kommunen«

SAND udtrykker også glæde og fortæller, at det kommer til at gøre en stor forskel.

»Fra det lokale SAND-udvalg er vi meget glade for denne beslutning,« siger Martin Vibe, der repræsenterer SAND – De hjemløses Landsorganisation i Slagelse Kommune, og fortsætter:

»Der er stor mangel på skæve boliger i kommunen, og det vil hjælpe med at frigøre pladser på Toften, som så kan anvendes til de borgere, som ikke på samme måde har brug for et så varigt tilbud som en skæv bolig vil være, men som blot har brug for hjælp til at komme tilbage til et almindeligt liv uden at være hjemløs.«

Tidligere sidste år viste en undersøgelse fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, at der er en større andel unge hjemløse i Slagelse Kommune end i andre kommuner.

Procentuelt er Slagelse på samme niveau som storbyerne Aarhus og København. Slagelse er desuden kommune i hele Region Sjælland, der har flest hjemløse. Og på bare tre år er antallet steget fra 147 til 170, ifølge den nationale kortlægning foretaget af VIVE.

Øverst: Kasper “Svamp” Ankersøe (tv) og byrådsmedlem Christopher Trung (V). Kasper “Svamp” Ankersøe har ikke noget med sagen at gøre. (Foto: Privatfoto). Red/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.