467 bilister fik en fartbøde på det samme sted

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse.News – »Når 467 bilister får en fartbøde samme sted på en weekend, så afspejler det et tydeligt behov for trafikkontrol. Så det vil der også fremover være på Stillingevej. Det, der dræber i trafikken, er spirituskørsel, uopmærksomhed, og så er det fart,« lyder det fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

I weekenden var politiets fotovogn opstillet på Stillingevej med forstemmende resultat. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

103 klip i kørekortet og 16 betingede frakendelser

Lørdag stod ATK-bilen på stedet fra kl. 13.43 til 19.20. I den periode passerede 1049 køretøjer, hvor hele 217 kørte for stærkt og kan se frem til en bøde. Der var 45 bilister, der kørte så stærkt, at de får et klip i kørekortet – og hele 9 bilister får en betinget frakendelse.

Man må køre 50 km/t på strækningen – den bilist, der kørte hurtigst, skulle blot have kørt én kilometer hurtigere, så var bilen blevet beslaglagt og bilisten havde skullet afsone fængselsstraf for vanvidskørsel.

Søndag – samme sted og i samme periode – kørte 1157 køretøjer forbi ATK-bilen. 250 kørte så hurtigt, at de får en bøde, 37 kørte ligefrem så hurtigt, at de får et klip i kørekortet – og to kørte endda så hurtigt, at de får en betinget frakendelse. Også søndag var en bilist faretruende tæt på at miste sin bil på grund af vanvidsbilisme på strækningen.

»Når 467 bilister får en fartbøde samme sted på en weekend, så afspejler det et tydeligt behov for trafikkontrol. Så det vil der også fremover være på Stillingevej. Det, der dræber i trafikken, er spirituskørsel, uopmærksomhed, og så er det fart,« siger politikommissær Søren Skotte fra færdselsafdelingen hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Hen over weekenden har borgere i alt fået 103 klip i kørekortet – og der er sket 16 betingede frakendelser af kørekortet – desværre alene i vores politikreds.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Niclas Jessen / Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.