Skælskør får lynhurtigt og stabilt fibernet

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Skaelskor.News – Skælskør kan nu komme på fremtidens fibernet for nul kroner og få glæde af det lynhurtige og stabile internet.

Behovet for hurtigt og stabilt internet stiger år og for år. Vi streamer film, dyrker e-sport, tager e-læringskurser og er i digital dialog med sundhedsvæsnet og andre offentlige virksomheder.

Andelshaverne i “SEAS-NVE” bliver tilbudt fibernet

Der er ikke lige god plads i de gamle kabler alle steder og derfor bliver alle andelshavere i energi- og fibernetkoncernen “SEAS-NVE” tilbudt fibernet de kommende år.

»Region Sjælland er generelt plaget af langsomme internetforbindelser og det gør vi noget ved og nu er turen kommet til Skælskør,« siger Casper Holst-Christensen, der er administrerende direktør i Fibia, der står for gravning og tilslutning af fibernet.

I alt får flere end 3.000 husstande i Skælskør mulighed for at blive koblet på fibernettet for nul kroner, når man samtidig bestiller seks måneders internet.

Efterspørgslen i Skælskør har været tilstrækkelig stor

Tilbuddet om fibernet til alle andelshavere bygger på lokal opbakning.

»Alle får tilbuddet i løbet af de næste fem år, men der skal være interesse for det i lokalområdet før vi kommer og graver og installerer,« forklarer Casper Holst-Christensen og tilføjer:

»I Skælskør har efterspørgslen været stor nok til, at vi bare kan gå i gang, mens vi i andre områder er nødt til at afdække den reelle interesse. Og er den der, så kommer vi, men er den der ikke, så flytter vi gravemaskinerne videre til et andet område.«

Øverst: Illustration af Skælskær. (Illustration: Fibia). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.