Legeskibet lægger til kaj i Skælskør på onsdag

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Skaelskor.News – Legeskibet lægger til kaj i Skælskør på onsdag og ligger der til fredag.

Legeskibet lægger til kaj i Skælskør onsdag den 14. juli, hvor det ligger indtil den 16. juli. Skibet skal sætte gang i en folkefest i Skælskør.

Legematroser instruerer i fællesleg og sømandsdans

Legeskibet besøger seks havnebyer fra den 3. juli til den 24. juli 2021, og skibet er i Skælskør fra den 14. juli til den 16. juli 2021. der er åbent fra kl. 10.00 til kl. 17.00.

Skibet er ladet med glade legematroser, der sætter gang i en folkefest i danske havne med fokus på fællesskab, leg og bevægelse for alle.

Legeskibet sejler i samarbejde med DR og partnere under temaet “sammen i bevægelse”, der har til formål at få danskerne op af sofaen og inspirere til mere bevægelse.

Der vil i løbet af dagene være rundvisninger og gode fortællinger om skibet fra legematroser og skibets rigtige matroser.

Legematroserne vil instruere i fælleslege og sømandsdans, og de er alle uddannet fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse, der har mere end 40 års erfaring med formidling af leg og bevægelsesglæde.

Leg sætter gang i både bevægelse og fællesskab

»Det skal være sjovt at bevæge sig, og netop lege sætter både gang i bevægelse og fællesskabet. Man bliver heldigvis aldrig for gammel til at lege, så alle kan være med, når legeskibet besøger Skælskør,« siger Jørgen Andersen (S), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, og fortsætter:

»Vi håber, rigtig mange vil kigge forbi havnen og prøve nogle af legeskibets mange lege og aktiviteter og ikke mindst opleve, hvordan en gammel skonnert ser ud.«

Legeskibets besøg er støttet af Kultur- og Fritidsudvalget samt Bykontoret i Skælskør, som naturligvis også ser frem til at legeskibet læger til kaj i Skælskør.

Nationalmuseets Bonavista bliver et højdepunkt

»Tre dage fyldt med lege og bevægelse på Nationalmuseets skonnert Bonavista i Skælskør bliver bestemt et af sommerens højdepunkter både for alle som bor i og omkring Skælskør, og ikke mindst de mange som lægger vejen forbi,« siger Merete Rohde Larsen fra Skælskør Bykontor og fortsætter:

»Vi glæder os til at se en masse bevægelse, når legematroserne blandt andet laver sjove og udfordrende klatre- og aktivitetsruter, fodboldturneringer, sømandstræning på alle niveauer, bevægelseslege, bordspil og meget andet.«

Det er gratis at gå ombord, og legeskibet er åbent alle tre dage fra kl. 10.00 til kl. 17.00. Legeskibet er udviklet af Gerlev Idrætshøjskole og Gerlev Center for Leg & Bevægelse med støtte fra Lauritzen Fonden.

Øverst: Legeskibet i Skælskør. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.