Foreningen Skælskør Bådfart lukker

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Skaelskor.News – En ekstraordinær generalforsamling i Skælskør Bådfart har endeligt besluttet at lukke foreningen, som driver turskibet Skjelskør V.

På den ekstraordinære generalforsamling i Skælskør Bådfart den 5. februar 2019 blev det endeligt besluttet at lukke Skælskør Bådfart.

Ønsker en eventuel ny forening god vind

»Bestyrelsen takker alle de frivillige, der igennem årerne har medvirket til en lokal turisme succes. Den valgte likvidator har opgaven med at afhandle selskabets værdier og en afsluttende økonomiopgørelse vil vise, om der bliver et overskud at uddele til lokale turismeformål,« skriver bestyrelsen på Facebook og fortsætter:

»Bestyrelsen ønsker en evt. ny forening til drift af skibet SKJELSKØR V god vind og afsluttende skal der lyde en kæmpe tak til samarbejdspartnere og sponsorer samt til alle vores trofaste frivillige.«

Manglede frivillige med gyldigt sønæringsbevis

Skælskør Bådfart blev stiftet i 1996 med det formål at fremme den lokale turisme med drift af turskibet Skjelskør V.

Skælskør Bådfart har længe efterlyst frivillige med gyldigt sønæringsbevis, men det er ikke lykkedes at samle tilstrækkeligt med frivillige.

Der har været færge- og turistsejllads i Skælskør Fjord siden 1885. Fra 1885 til 1962 var der sejlads mellem Skælskør, Agersø og Omø. Turistbåden “Skjelskør V” sejlede i inderfjorden og ud af fjorden, langs kysten og ud til Storebæltsbroen. Det skriver Wikipedia.

Øverst: Skjelskør V i havnen. (Foto: Hubertus [CC BY-SA 3.0] / via Wikimedia Commons). Red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.