Fængslet efter 40 kilometers vanvidskørsel

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Skaelskor.News – 23-årig mand fra Skælskør kørte over 40 kilometers vanvidskørsel i en narkorus. Den unge mand er nu varetægtsfængslet til den 30. december.

Lørdag blev en 23-årig mand fra Skælskør fremstillet i grundlovsforhør i en sag om vanvidskørsel over en strækning på 40 kilometer. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

En punktering fik ikke manden til at stoppe

Manden blev anholdt natten til lørdag kl. 01.26 efter en længevarende eftersættelse, som startede på Næstvedvej i Ringsted omkring kl. 01.00 og fortsatte over en strækning på 40 kilometer syd på til Næstved og retur til Ringsted igen.

Bilen punkterede ligefrem undervejs, men det fik ikke bilisten til at standse i første omgang. Flere patruljer var med for at stoppet bilisten, og biljagten endte på Klosterparks Allé i Ringsted.

Ingen personer kom noget til, men bilistens kørsel var farlig for de øvrige trafikanter, da han kørte over for rødt lys, foretog farlige overhalinger og kørte med hastigheder som overskred fartbegrænsningen med 100 procent flere gange undervejs.

Manden overhalede lige før rundkørslen ved Bragesvej/Næstvedvej/Ahorn Alle i Ringsted, hvor en modkørende bilist blev tvunget til at køre ud i rabatten for at undgå sammenstød. Den 23-årige kørte her venstre om et helleanlæg og videre ind i rundkørslen, hvor han kørte den forkerte vej rundt i rundkørslen, så to bilister måtte dreje skarpt til højre for at undvige.

Kørekortet var allerede inddraget for narkokørsel

Den 23-årige mand kørte i en brugsstjålet bil, var påvirket af euforiserende stoffer og havde desuden ikke kørekort, da det for nylig blev inddraget i en sag om narkokørsel. I forbindelse med anholdelsen efter sin vilde kørsel viste en narkometertest positiv for kokain og amfetamin.

Han blev ved ransagning af bilen fundet i besiddelse af en kniv, som han ikke have et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Dommeren varetægtsfængslede den 23-årige til den 30. december som sigtet for fareforvoldelse og tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

Politiet arbejder nu videre på at dokumentere vanvidskørslen og vil i den forbindelse gerne i kontakt med de trafikanter, som har oplevet faresituationer, eller har måtte undvige i forbindelse med den 23-åriges kørsel. Ring til politiet på telefon 1-1-4, hvis du har oplysninger i sagen.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.