Travl sommer på Storebæltsbroen

Artiklen er opdateret for 11 måneder siden.

Korsor.News – »Størstedelen af vores kunder benytter i dag enten Bizz eller nummerplade i de grønne ekspresbaner, og det giver helt klart også den hurtigste tur gennem betalingsanlægget. Men de mange ekstra ferietrafikanter betyder, at man i de travle rejseperioder skal være indstillet på ekstra rejsetid over broen,« lyder det fra Storebæltsbroen.

Sidste skoledag fredag den 23. juni 2023 er traditionen tro startskuddet til ferietid og dermed også rejseaktiviteter. Det betyder ekstra trafik over Storebæltsbroen, hvor weekenderne generelt bliver travle. Det skriver Sund & Bælt i en meddelelse.

Bemærk weekender mellem kl. 10 og kl. 17

På Storebæltsforbindelsen forventes en meget travl sommer for trafikken, hvor der i weekenderne mellem kl. 10 og 17 må påregnes længere rejsetid. Særligt i kort- og kontantbanerne vil der være kø og ventetid.

»Størstedelen af vores kunder benytter i dag enten Bizz eller nummerplade i de grønne ekspresbaner, og det giver helt klart også den hurtigste tur gennem betalingsanlægget. Men de mange ekstra ferietrafikanter betyder, at man i de travle rejseperioder skal være indstillet på ekstra rejsetid over broen,« siger Jens Kjær Nielsen, der er chef for betalingsanlægget.

De mest travle perioder hen over sommeren bliver lørdage mod Fyn og Jylland, hvor flest biler forventes at passere gennem betalingsanlægget mellem kl. 10 og kl. 14, mens der i retning mod Sjælland vil være travlt både lørdage og søndage mellem kl. 11 og kl. 17.

Lav en nummerpladeaftale på vej mod broen

Selvom ferien er lige om hjørnet, kan det stadig nås at få en nummerpladeaftale inden turen. Den kan nemlig benyttes til betaling allerede 20 minutter efter.

Storebælts betalingsanlæg er opgraderet med ny teknologi, så der nu er selvbetjening i både kort- og kontantbanerne. Der er fortsat hjælp at hente ved et tryk på den røde hjælp-knap. I den anden ende sidder nemlig en medarbejder klar til at få trafikanterne sikkert gennem anlægget og videre på turen.

Gode råd til ferieturen om dit betalingskort

Har du fået nyt betalingskort? Så husk at opdatere din aftale. Ellers risikerer du, at bommen ikke går op. Opdater eller tjek dine oplysninger på brobizz.com.

Har du ikke en bizz, kan du stadig nå at oprette en nummerpladeaftale og spare mindst 78 kroner på turen over Storebælt. Aftalen kan bruges efter 20 minutter.

Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk og Storebælts Facebook. Du kan også tilmelde dig vores 7-dages SMS-tjeneste (send teksten BRO INFO til 1231).

Øverst: Storebæltsbroen. (Foto: Sund & Bælt). PM/anne.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.