Stop Spild Lokalt og Coop indgår landsaftale om madspild

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Korsor.News – Coop indgår aftale med den landsdækkende græsrodsorganisationen Stop Spild Lokalt, der er startet af en korsoraner. Formålet er at halvere madspild inden 2030.

Det nyeste skridt i Coops mål om at halvere madspild inden 2030 er en aftale med græsrodsorganisationen Stop Spild Lokalt, der er startet i Korsør.

Aftalen skal være med til at sikre, at endnu mere mad bliver spist og ikke går til spilde. Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Unødvendigt ressourcespild og hjælper trængende

Målet med den nye aftale, er at 200 butikker til højtider og på mere fast basis skal donere overskudsmad til organisationen og dermed reducerer madspildet fra butikkerne endnu mere.

Coop vil også styrke organisationen Stop Spild Lokalt ved at gøre det muligt for de mere end 3.500 frivillige medlemsvalgte, der sidder i butiksbestyrelser i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen, med at hjælpe Stop Spild Lokalt i kampen mod madspild.

Stop Spild Lokalt er stiftet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen fra Korsør. Han startede en Facebookgruppe med det formål at få private personer til at dele deres overskudsmad med hinanden. Nu er Stop Spild Lokalt i mere end 100 byer.

»Vi er rigtig glade for at udvide samarbejdet med Stop Spild Lokalt,« siger CSR-direktør i Coop, Signe Frese, og fortsætter:

»Madspild er et unødvendigt ressourcespild og en stor belastning for vores klima. Og når donationerne samtidig hjælper værdigt trængende, så giver det god mening at forære maden væk. Coop er selv en forening, så det er naturligt, at vi også understøtter Stop Spild Lokalt med frivillige kræfter med hjertet på rette sted.«

Deler værdifællesskab om demokrati og frivillighed

»Vi oplever at overskudsvarer bliver til glædestårer, når vi med vores samarbejde med Coop har hentet tonsvis af madvarer til højtider. Derfor er vi rigtig glade for, at samarbejdet nu kan udvides endnu mere,« siger Rasmus Erichsen fra Korsør, der er initiativtager til Stop Spild Lokalt, og fortsætter:

»Samarbejdet med Coop er også vigtigt, fordi vi som to foreninger deler værdifællesskab om demokrati og frivillighed. Vi håber, at vi sammen kan få skabt mange flere uddelingssteder rundt omkring i Danmark.«

Første gang Coop samarbejde med Stop Spild Lokalt var til julen 2018. Her blev der reddet 150 tons mad. Året efter var tallet 200 tons, som organisationen fordelte til mennesker, der selv havde svært ved at klare julen økonomisk.

Coop har arbejdet systematisk med at reducere sit madspild siden 2013. Koncernen har netop tilsluttet sig det nye initiativ, Danmark mod Madspild, der er en del af tænketanken One Third, hvor målet er at reducere madspild med 50 procent inden 2030, hvilket også er Coops mål.

Øverst: Ældre billede af Rasmus Erichsen fra Korsør. (Arkivfoto: Stop Spild Lokalt). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.