Pendlerrabat gør arbejde på den anden side nemmere

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Korsor.News – Storebæltsbroen lancerer snart en automatisk pendlerrabat, som skal gøre det enklere at pendle over broen, hvis man for eksempel bor på Sjælland og arbejder på Fyn.

Den 1. maj 2023 lancerer Storebæltsbroen en automatisk pendlerrabat, som skal gøre det enklere at pendle over broen mellem hjem og arbejde. Vurderingen er, at flere pendlere vil få rabat end tidligere. Fremover vil privatkunder, der kører over Storebælt mere end 14 gange på en kalendermåned, automatisk få pendlerrabat, skriver Sund & Bælt i en meddelelse.

Pendlerrabatten understøtter arbejdskraftens mobilitet

Kunderne får pendlerrabatten, når de betaler med bizz eller nummerplade, og de skal hverken forudbetale eller tilmelde sig. Det gør det let og fleksibelt for den enkelte at pendle mellem hjem og arbejde på tværs af landsdele. Dermed understøtter pendlerrabatten arbejdskraftens mobilitet.

Pendlere, som hidtil har kunnet planlægge deres kørselsbehov og brugt deres nuværende Storebælt Pendleraftale fuldt ud, kan opleve en mindre prisstigning. Pendlere, der ikke kan planlægge deres kørselsbehov, eller som kører aften, helligdage og weekend kan opleve et mindre fald i prisen. Det sidste skyldes, at den automatiske pendlerrabat kan kombineres med weekend- og aftenrabatter.

(Grafik: Sund & Bælt).

Fakta om den nye pendlerrabat på Storebæltsbroen

  • Rabatten følger kalendermåneden og er skruet sammen, så privatbilister betaler normalpris med bizz eller nummerplade for de første 14 ture i en kalendermåned. Derefter betaler de 0 kroner for de efterfølgende ture. Kommer de op over 50 ture på en kalendermåned, betaler de igen normalpris
  • Kører en pendler for eksempel 22 dage på en kalendermåned, og udnytter pendleren det særlige brofradrag, så er udgiften for at krydse Storebælt 28 kroner pr. tur efter skat.
  • Læs mere om den nye pendlerrabat på storebaelt.dk, hvor man også kan beregne pris pr. tur på baggrund af eget behov.

Priserne, der er nævnt, tager udgangspunkt i en almindelig personbil med automatisk betaling (bizz eller nummerplade), som krydser Storebælt i dagtimerne på hverdage. Storebælt A/S anslår, at der samlet set vil blive givet 3,2 millioner kroner mere i pendlerrabat om året.

Øverst og i artiklen: Storebæltsbroen. (Foto: Sund & Bælt A/S). PM/anne.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.