Ombygget iransk krigsskib i Storebælt

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Forsvaret følger de to iranske krigsskibe, som passerer dansk farvand i dag. Det ene har en kapacitet på 11 millioner liter brændstof.

Forsvaret følger rutinemæssigt de to iranske krigsskibe “Makran” og “Sahand”, som passerer dansk farvand. Det oplyser Forsvaret på Twitter.

Har en kapacitet på 11 millioner liter brændstof

De to iranske krigsskibe er henholdsvis en ombygget olietanker “Makran”, som nu er ved Femern Bælt, og fregatten “Sahand”, som nu er ved Bornholm.

Forsvaret forventer, at de er på vej til den årlige flådeparade i Sankt Petersborg.

Det store krigsskib “Makran” måler 230 meter i længden og er en ombygget olietanker, som har en kapacitet på 11 millioner liter brændstof. Det mindre skib er en fregat. Det skriver Søfart.

På vej til Sankt Petersborg for at fejre jubilæum

Skibene er angiveligt på vej til Sankt Petersborg den 25. juli 2021, hvor de skal deltage i markeringen af den russiske flådes 325-års jubilæum.

Flådeparaden har resulteret i, at ekstraordinært mange skibe har passere gennem Storebælt de seneste par måneder.

Læs også: Russiske krigsskibe på vej gennem Storebælt.

Iran har via diplomatiske kanaler anmeldt skibenes passage af henholdsvis Storebælt og Øresund. Det oplyser Per Hansen, der er chef for operationssektionen i Søværnskommandoen, til Jyllands-Posten.

»Det er altid spændende, når vi får skibe forbi, der ikke er dagligdags hændelser. Jeg kan ikke mindes at have set iranske krigsskibe i dansk farvand,« siger Per Hansen til mediet.

Øverst: Det iranske krigsskib, Makran, ved Femern Bælt. (Foto: Flyvevåbnet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.