Nøgne mænd på chat-app, som er populær blandt børn

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Korsor.News – Børn møder nøgne mænd på den populære chat-app “Ome.TV”, og de kan ikke blokere dem.

Udviklingen af nye apps går så hurtigt, at de færreste kan følge med, men det kan børn – og personer, som vil udnytte børn – åbenbart.

Videochatte med tilfældige mennesker i hele verden

En chat-app, som hedder Ome.TV, bliver aktuelt mere og mere populær blandt børn. App’en er sikkert udviklet i bedste mening, og de skriver selv på deres forside:

»Omegle chat lets you enjoy a live video chat with cool guys and cute girls from all around the world. Just like it, OmeTV is the next generation webcam chat offering you online video conversations with random people.«

Meningen er altså, at man kan videochatte med tilfældige mennesker i hele verden. Men det er ikke alle “tilfældige mennesker” (random people), som video-chatter med gode hensigter. Nøgne, ældre mænd er nemlig på udkig efter børn, og børnene kan ikke blokere mændene.

Tre ældre mænd nåede at vise kønsdele på et minut

Cecilie Roland, der er tidligere skolelærer på Broskolen i Korsør, er noget chokeret over sin oplevelse med app’en. Derfor deler hun en advarsel i Facebook-gruppen “4200 Slagelse”:

»Da jeg møder ind på mit arbejde som lærer, bliver jeg opmærksom på at, nogen af de elever, der har deres mobiler inden undervisningen samt i pausen, bruger appen. Da jeg som nysgerrig lærer kiggede med, blev jeg mildest talt chokeret. Børnene på den her side, filmer sig selv, og live-chatter med nogen andre, der er på, hvis ikke man gider chatte med dem, der er, kan man trykke næste, børnene udlevere altså oftest navne, fordi de kalder hinanden ved navn, og de har billede på af dem selv,« skriver Cecilie Roland og fortsætter:

»Sproget på siden er virkelig grimt, men det, der chokerede mig mest, var, at jeg var på siden med eleverne i 1 min, inden jeg bad dem lukke ned, i den tid nåede 3 ældre mænd at vise fulde billeder og videoer af dem selv og deres kønsorganer, velvidende at de kunne se, det var børn på den anden side af kameraet.«

Artiklen fortsætter under billedet.

Ome.TV
Ome.TV

Måske møder barnet en onanerende mand ved “next”

Man ved ikke, hvad der dukker op, når man trykker “next”, og derfor kan det være andre børn, men det kan også være nøgne mænd, som onanerer.

»Du har dit webcam stående åben, og så trykker du next. Så kommer du hen til én af de 100.000 andre, der er online, men du ved ikke, hvem det er. Det kan for eksempel være en mand, der onanerer eller en mand, der overgriber et barn,« siger Jonas Ravn, der er foredragsholder og projektleder hos Center for Digital Pædagogik til TV ØST.

DR Ultra påpeger, at man ikke kan beskytte sig mod eller blokere andre brugere, hvis de er ubehagelige.

Børn og unge har altid nettet i lommen på deres telefon. Derfor kan det være nemt at støde på ting, der er eller virker grænseoverskridende og ubehagelige.

»Et eksempel er Ome.TV, hvor man helt anonymt kan klikke sig igennem tilfældige video-forbindelser fra hele verden. Begge parter bliver præsenteret med video med det samme, og det betyder, at børn og unge i løbet af få swipes kan ende med at se videoer, der slet ikke er egnet for børn.« Det skriver DR Nyheder.

Ome.TV hævder, at de ikke er tilknyttet Omegle

Ome.TV angiver på deres hjemmeside, at de ikke er tilnyttet Omegle, som beskyldes for at blive misbrugt af pædofile og ondsindede mennesker. Hjemmesiden Ome.TV blev oprettet i 2015. Aktuelt ved redaktionen ikke yderligere.

Foto: Slagelse Media
Slagelse Media

Foto: Skærmbillede / Slagelse Media.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.