Kongelig portrætmaler Thomas Kluge udstiller i Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Kunstneren Thomas Kluge udstiller 30 af sine værker i Kongegaarden i Korsør. Han er især kendt for portrættet af den kongelige familie. I dag bor Thomas Kluge i Korsør, hvor han er gift med sognepræst Anna Helleberg Kluge fra Skt. Povls Kirke i Korsør.

Thomas Kluge udstiller 30 forskellige værker i Kongegaarden i Korsør fra den 6. januar til den 25. februar 2018.

Værkerne er malet i hans ungdom, og flere af dem har ikke været udstillet tidligere. Det gør udstillingen unik, og det giver samtidig mulighed for at iagttage den lokale kunstners udvikling.

Navnet på udstillingen er “Mens vi venter”, og værkerne er fra perioden fra 1989 til 1994. De er alle i privat eje – bortset fra værket “Mens vi venter III”, der tilhører Københavns Kulturfond.

“Vi kender Thomas Kluge i byen, og hans valg gør os både stolte og glade. Thomas Kluge er selvfølgelig følsom omkring billederne, der står som udviklingsbilleder fra hans ungdomsår, og det har vi stor respekt for. Derfor glæder vi os meget til at byde besøgende velkommen til denne helt særlige udstilling med flere værker, som ikke tidligere er set udstillet,” siger lederen af Kongegaarden Joy Petrowsky i en pressemeddelelse.

“Det giver samtidig også god mulighed for at få sat Kongegaarden ekstra tydeligt på landkortet som et udstillingssted, der er et besøg værd,” supplerer afgående formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (LA).

Thomas Kluge, der er født i 1969, er autodidakt kunstmaler og bor i Korsør. Han er gift med sognepræst Anna Helleberg Kluge fra Skt. Povls Kirke. Han har blandt andet malet sin kone, og titlen på dette privatbillede er “Min elskede Anna”.

Derudover har han malet portrætter af Hendes Majestæt Dronning Margrethe den II, skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Thomas Kluge Larsen maler i en nyrealistisk og Rembrandt-agtig stil. Han bruger typisk fotografier som skitse, og han benytter ofte en dramatisk lyssætning.

Udstillingen er fra den 6. januar til den 25. februar 2018, og der vil være åbent fra tirsdag til søndag kl. 11.00 til kl. 16.00. Entreen er koster 50 kroner, hvis man ikke er medlem af en af foreningerne i Kongegaarden.

Læs mere om udstillingen på Kongegaarden i Korsør.

Grafik: Kongegaarden

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.