Isensteinsamlingen frem i lyset og Korsør på landkortet

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – »Endnu flere skal kunne opleve værkerne både i Korsør, men også rundt om i landet og måske også i Tyskland. Det vil også være med til at sætte Korsør og Kongegaarden mere på landkortet,« lyder det fra kultur- og fritidsudvalget.

Fremover skal endnu flere have mulighed for at opleve værker i mindre udstillinger rundt om i landet. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

7.000 Harald Isensteins værker er samlet i Kongegaarden

Over 7.000 værker af kunstneren Harald Isenstein er samlet i Kongegaarden i Korsør. Værkerne udstilles løbende, men fremover skal endnu flere have mulighed for at opleve værker i mindre udstillinger rundt om i landet.

Slagelse Kommunes kultur- og fritidsudvalget har netop bevilget 225.000 kroner til at reaktivere samlingen, så den kan udlånes og blive mere synlig, så endnu flere dermed kan få glæde af samlingen.

Ønsker at gøre den unikke samling aktuel og vedkommende

Kunstneren Harald Isensteins enke overdrog i sin tid Harald Isensteins efterladte værker til daværende Korsør Kommune. Isenstein Samlingen er hovedsamlingen i Kongegaarden, der er kunsthal med fokus på samtidskunst.

Kongegaarden ønsker, at samlingen i langt højere grad end i dag formidles professionelt og internationalt blandt andet ved at få særligt udvalgte dele af samlingen organiseret i mindre enheder og udstillet som “to go”-udstillinger på museer og udstillingssteder i andre dele af landet og eventuelt i Tyskland.

Derfor har Kongegaarden søgt og modtaget 225.000 kroner fra Kultur- og Fritidsudvalget til reaktivering, formidling og udstilling af samlingen.

»Vi har et ønske om at reaktive den unikke samling, så vi kan gøre den aktuel og vedkommende i dag blandt andet ved at videreudvikle den i samspil med den helt aktuelle kunst, som vi udstiller i Kongegaarden,« siger Henrik Broch-Lips, der er leder af Kongegaarden, og fortsætter:

»Vi vil derfor blandt andet invitere relevante samtidskunstnere til at indgå i dialogudstillinger med Isensteins værker, så besøgende vil kunne se samlingen med helt nye øjne.«

Isensteinsamlingen skal have en plads blandt nutidens kunst

Kultur- og Fritidsudvalget ønsker at få den unikke Isensteinsamling i samspil med Kongegaardens øvrige udstillinger af samtidskunst, så samlingen får en plads blandt nutidens kunst

»Vi deler Kongegaardens ønske om at få den unikke Isensteinsamling reaktiveret blandt andet i samspil med Kongegaardens øvrige udstillinger af samtidskunst, så Isensteinsamlingen får en plads blandt nutidens kunst,« siger Britta Huntley (S), der er næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget, og fortsætter:

»Der er allerede taget skridt imod samspil med samtidskunsten gennem udstillingen “Isenstein i farver/Harald Isenstein”, som har kunne opleves i Kongegaarden fra i sommer. Vi glæder os i udvalget til at følge samlingens udvikling og de kommende samarbejder.«

Ebbe Ahlgren (V), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, lægger vægt på få sat Korsør og Kongegaarden mere på landkortet.

»De mange flotte kunstværker fortjener at blive bragt endnu mere i spil, end tilfældet er i dag,« siger Ebbe Ahlgren og fortsætter:

»Derfor støtter vi naturligvis op om, at endnu flere skal kunne opleve værkerne både i Korsør, men også rundt om i landet og måske også i Tyskland. Det vil også være med til at sætte Korsør og Kongegaarden mere på landkortet, når samlingen kommer ud at leve og bliver præsenteret for et bredere publikum.«

Øverst: Kongegaarden i Korsør. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.