Ingen ballade under Løkkes besøg på Motalavej, siger politiet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

OPDATERET – Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lige været på besøg i Kvarterhuset på Motalavej i Korsør. Medierne fortæller om ballade under besøget, men politiet kan ikke genkende fremstillingen.

Man har kunnet læse i medierne, at der i forbindelse med statsministerens besøg på Motalavej har været nogle uroligheder. Dog kan politiet ikke genkende dette billede.

Politiets fremstilling i en pressemeddelelse

“På et tidspunkt under statsministerens besøg er der en ung mand, som opfører sig noget flabet og vifter lidt vel meget med langefingeren mod politiet. En af vores betjente tager fat i ham og taler et par alvorsord med ham,” fortæller viceinspektør Allan Holm.

“Den unge mand fik en sigtelse efter ordensbekendtgørelsen, men det er også alt, hvad der er sket. Ellers forløb besøget stille og roligt, og alle opførte sig eksemplarisk,” fortsætter viceinspektøren i sin pressemeddelelse.

TV Østs fremstilling før pressemeddelelsen

TV Øst skrev derimod (i en artikel, som nu er fjernet): “Politiet er massivt tilstede på Motalavej i forbindelse med statsminister Lars Løkkes besøg fredag middag. Omkring 20 unge kommer løbende, hvor den ene løber mod den bygning, hvor Lars Løkke sidder og drikker kaffe. Det oplyser TV ØST’s reporter på stedet.”

VDOnlines fremstilling senere på dagen

Senere på dagen skriver VDonline: “… udenfor blandt ventende pressefolk, politifolk og nogle få lokale, vendte stemningen dog pludseligt til at blive ubehagelig anspændt og urolig. Det skete, da en samlet gruppe på 10-15 unge etniske mænd, kom provokerende anstigende over imod Kvarterhuset og caféen med statsministeren.”

Artiklen beretter videre, at: “… pludselig var der heller ikke blot 12-15 omkringstående unge mænd på plads. I alt var der nu snart et halvt hundrede drenge og mænd i alderen fra 12 til de 60 omkring sceneriet.”

I afsnittet med overskriften ‘To forskellige verdener’ skriver avisen: “Alt i alt søgtes det dog straks imødegået af ledere ved Sydsjællands Politi – som er kendt for næsten altid taler stedet op og åbenbart ikke vil se problemerne – bl.a. via pæne ord om at ‘alle opførte sig eksemplarisk’.”

TV Øst bringer en korrektion dagen efter

Dagen efter skriver TV Øst: “I en artikel […] fremgik det, at en gruppe unge mennesker på et tidspunkt under hans (Løkke, Red.) besøg sætter i løb over mod det sted, hvor statsministeren befinder sig. Beskrivelsen giver det indtryk, at de unge vil angribe eller storme det sted, hvor statsministeren opholder sig.”

TV Øst beklager beskrivelsen af optrinnet og forklarer: “Vi har efterfølgende talt med en stribe andre øjenvidner, der var til stede på Motalavej under optrinnet, og vi kan konstatere, at ikke alle oplevede hændelsen så dramatisk, som TV ØST’s beskrivelse gav indtryk af.”

Udover de modsatrettede fremstillinger i medierne kommer øjenvidner og rækken af aktører fortsat med forskelligartede beretninger. Uenigheden synes at handle om, hvorvidt man opfatter grupper med 10-15 provokerende mænd og en anholdelse som ballade eller som eksemplarisk opførsel.

[d12-support title=”Artiklen er opdateret to gange”]Der er tilføjet tre citater fra VDonline samt et nyt citat fra TV Øst samt en afsluttede bemærkning herfra.[/d12-support]

Læs også: Lars Løkke besøger Motalavej for at høre om lokale problemer

Grafik: Vesmil / iStock

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.