Imamer skal hjælpe politiet i konflikt mellem klaner

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Politiet vil have hjælp fra imamer og gadeplansmedarbejdere i konflikten i Korsør, som indtil videre har ført til anholdelse og sigtelse af to mænd for vold, knivstik og slag.

Mandag aften rykkede politiet massivt ud i områder omkring Tyreengen i Korsør Sydby og Motalavej på Halsskov.

Et opgør mellem to indvandrergrupper på Tyreengen havde resulteret i, at en person blev stukket i ryggen med en kniv eller en anden skarp genstand. Det skriver Sjællandske og TV2 ØST.

Kultur og klaner i voldelige uoverensstemmelser

Der er angiveligt tale om en konflikt mellem to indvandrergrupper. Politiet ved ikke meget andet, end der er tale om, at kultur og klaner er kommet uoverens.

»Vi er midt i en undersøgelse af, hvad der egentlig foregår. Vi ved ikke ret meget andet end, at nogle har et horn i siden på hinanden. Det er alene ikke etniske danskere, som gennem kultur og klaner er kommet uoverens,« siger politikommissær Flemming Jensen ved lokalpolitiet i Slagelse til TV ØST.

Konflikten mellem de to indvandrergrupper har stået på i flere dage, men politiet har vanskeligt ved at få oplysninger. En bilbrand på Solens Plads i Korsør Sydby sættes dog ikke i forbindelse med urolighederne.

Politiet søger nu hjælp og information fra ressourcepersoner såsom imamer og gadeplansmedarbejdere. Det skriver TV2 ØST.

To mænd er anholdt og sigtet for vold, knivstik og slag

Politiet startede allerede med at jagte personer på Motalavej i weekenden, og mandag var dusinvis af beboere i færd med noget på gaden. De var primært af anden etnisk herkomst end dansk.

Knivstikkeriet mandag aften har nu ført til anholdelse af to mænd på henholdsvis 18 og 26 år.

De blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved tirsdag eftermiddag, hvor de er sigtet for vold, knivstik og slag med en totenschlæger. De nægter sig skyldige. Det skriver Sjællandske.

Aktuelt har politiet intensiveret patruljeringen i de førnævnte områder, da politiet er opmærksom på, at grupperingerne tydeligvis ikke skyr nogen midler.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/Red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.