Halsskovbroen i Korsør skal have ny belægning

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Der vil kun være et spor åbent på broen henover sommeren, når Halsskovbroen i Korsør skal have en belægning. Til efteråret skal broen også have udskiftet cylindrene.

Til sommer skal Halsskovbroen have ny belægning. Det betyder, at der kun vil være et spor farbart mellem den 11. juni og den 10. august 2018.

Det åbne spor vil være reguleret med et lyskryds, så man kun kan køre i en retning af gangen. Det kan betyde, at der vil opstå køer, og derfor opfordrer kommunen bilisterne til at køre uden om noret i denne periode, hvis man har mulighed for det.

»Vi kan ikke undgå, at det kommer til at skabe nogle gener for bilisterne i byen, mens det står på. Men belægningen på broen er nu så slidt, at der er risiko for, at der opstår trafikfarlige situationer, hvis vi ikke gør noget. Derfor skal det gøres, og vi har forsøgt at tilrettelægge arbejdet så vi generer så lidt som muligt,« siger entreprenørchef Peter Johansen.

Arbejdet bliver udført i sommerperioden, fordi man forventer, at der er et lille dyk i trafikmængden på det tidspunkt. Samtidig kræver den nye kunststofbelægning, at vejret er godt og lunt.

Cylindrene skal udskiftet til efteråret

Til efteråret skal broen endvidere have skiftet cylindrene, der sørger for at broen kan åbne og lukke, når der skal skibe igennem. Det arbejde er planlagt til at blive udført i uge 42.

»Vi kan ikke skifte cylindrene samtidig med, vi laver belægningen. Dels fordi vi bliver nødt til at lave belægningen, mens vejrbetingelserne er til det, og de nye cylindre er ikke færdigproduceret og klar til at blive monteret til sommer. Dels fordi det ville være svært at planlægge arbejdet så begge dele bliver udført samtidig. Vores forventning er dog, at trafikken vil kunne køre som normalt, når vi skifter cylindrene – bortset fra nogle enkelte nætter, hvor vi spærrer for al trafik,« siger Peter Johansen.

Når udskiftningen af cylindrene rykker tættere på, vil Slagelse Kommune melde mere præcist ud, hvordan det kommer til at påvirke trafikken. I perioden, hvor belægningen bliver skiftet vil cyklister og gående fortsat kunne krydse broen. Dog vil der kun være en cykelsti og et fortov åbent.


Foto: Slagelse Kommune

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.