Fængsel og udvisning efter indbrud i Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

En 28-årig chilensk mand er blevet idømt en straksdom på et års ubetinget fængsel, udvisning og indrejseforbud i seks år. Det sker i forbindelse med en række omfattende tyverier i flere byer i Danmark, herunder i Korsør.

Den 28-årige mand blev dømt ved Retten i Sønderborg i går, onsdag, hvor han blev udleveret af tysk politi i Harrislee til Udlændingekontrolafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi. Det skete, efter chileneren havde afsonet en fængselsstraf for tyverier, som han havde begået i Tyskland.

Med udleveringen og dommen har Syd- og Sønderjyllands Politi, Anklagemyndigheden og Retten i Sønderborg sat punktum i et større sagskompleks, der omfattede i alt tre tiltalte.

De første to tiltalte blev idømt lignende straffe ved Retten i Sønderborg i september 2017. Det skete også efter en udlevering fra tysk politi.

Den sidste dom kunne først falde nu, fordi den 28-årige skulle afslutte sit mellemværende med det tyske retsvæsen, før han kunne udleveres.

Tyverier og hæleri for næsten en halv million

De tre chilenere blev oprindeligt anholdt af tysk politi i oktober 2016 i forbindelse med lokale tyverier, men en større mængde tyvekoster pegede i retning af Danmark.

Det viste sig, at der var der tale om syv tyverier i villaer i Korsør, Ringsted, Hellerup, Odense, Langeskov og Fredericia, hvor der blev stjålet for mindst 292.843 kr. Dertil kom hæleri og forsøg på hæleri for omkring 198.000 kroner. Alle tre tiltalte har erkendt sig skyldige i forholdene.

I sager, hvor der er tale om indbrud eller tyverier begået i Danmark, og hvor den mistænkte anholdes i udlandet, varetager Syd- og Sønderjyllands Politi opgaven på vegne af dansk politi med hensyn til hjemtagelsen af den mistænkte, den videre efterforskning og udformning af anklageskrift.

Genrefoto: Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.